Луценко не проти забрати в президента повноваження

Субота, 4 жовтня 2008, 12:26

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримує внесення змін до Конституції, що обмежать повноваження президента на користь парламенту й уряду.

"Особисто я підтримую уточнення Конституції, згідно з яким зберігалося б всенародне обрання президента, але більшість владних важелів переходила в руки парламенту й уряду", — заявив Луценко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

На його думку, парламент здатний забезпечити всесторонній і достатній контроль за діями прем’єр-міністра, якщо останній стане ключовою фігурою в державі.

"Щоденний контроль парламенту за діями ключової фігури, якою повинен стати прем’єр, набагато кращий за всенародний — але раз на п’ять років! — контроль за повновладним президентом. І чим швидше це відбудеться — тим краще. Боротьба за табуретку осточортіла всім, включаючи здобувачів", - сказав Луценко.

При цьому він відзначив, що більшість політиків, котрі входять до складу "Народної самооборони", також є прихильниками парламентсько-президентської форми правління.

"У "Самообороні", наскільки мені відомо, є один політик, котрий давно і послідовно обстоює потребу існування сильної президентської влади. Йдеться про Тараса Стецьківа, який вважає, що глава держави, наділений серйозними повноваженнями, є гарантом суверенітету. Всі решта — прихильники парламентсько-президентської моделі", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...