ФБР самоусунулися від плівок Мельниченка

Вівторок, 7 жовтня 2008, 21:36

Правоохоронні органи США не братимуть участі у вилученні оригіналів записів й у проведенні експертизи плівок екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

Про це він повідомив з посиланням на адресований йому лист Генпрокуратури, на прес-конференції в Запорожжі у вівторок.

"Про це свідчить лист Генпрокуратури на моє ім'я, де вони говорять наступне: представники американської сторони категорично заявили, що правоохоронні органи США не братимуть участі у вилученні у вас оригіналів записів і не братимуть участь у проведенні експертизи. Це була відповідь представника ФБР", - сказав Мельниченко.

За його словами, Генпрокуратура повідомляє, що тепер, незважаючи на розпочаті заходи, вичерпані всі можливості залучення до проведення експертизи записів співробітників ФБР.

Він також зазначив, що питання з залученням саме експертів ФБР може бути вирішений за участі президента Віктора Ющенка.

"Генпрокуратура кричить, що вони виконали все від них залежне, і зараз привселюдно намагаються зберегти обличчя глави держави. І говорять, що вони нібито знайшли інших експертів. Усе це профанація", - сказав Мельниченко.

На думку Мельниченка, відмова ФБР брати участь у проведенні експертизи оригіналів плівок зв'язана з тим, що відповідь про автентичність плівок буде позитивною.

"Я вже не бачу механізму, яким чином примусити цю владу законно відстоювати інтереси держави, відстоювати інтереси простих людей. На моїх записах зафіксовані численні злочини. Розслідування цих злочинів допоможе повернути як мінімум десятки мільярдів доларів у бюджет країни. Якби відбувся процес проведення експертизи на державному рівні, як це було раніше обіцяно ФБР, тоді б Україна очистилася", - сказав Мельниченко.

"Очищення" екс-майор бачить у проведенні люстрації. За його словами, це не обов'язково має бути позбавлення волі або вища міра покарання.

"Це полягає в тому, що ті люди, що вчинили злочин, і знаходяться на державних посадах, не повинні бути при владі", - підкреслив Мельниченко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News