Литвин чекає, що Україну будуть "ламати через коліно"

Середа, 8 жовтня 2008, 11:10

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що очікувані дострокові вибори – це "репетиція" перед президентською кампанією, у ході якої буде "викид концентрованого компромату" і ламання країни "через коліно".

"Ці вибори – репетиція, огляд лав перед президентською кампанією", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Швидкоплинність виборчої кампанії призведе до надзвичайної жорсткості, до викиду концентрованого компромату, до витрати величенних коштів – готівкою. Думаю, що країну будуть ламати через коліно. Очікується вкидання готівкою – різними способами, приблизно 1,2-1,4 мільярди. І не гривень", - упевнений Литвин.

За його словами, якщо дострокові вибори будуть призначені, то "існує небезпека, що встановлення результатів кампанії буде здійснюватися під бій курантів".

"Судячи з того, як тягнуть з оголошенням виборів, можуть оголосити їх 21 жовтня. Що означає: голосування через 60 днів припаде саме на католицьке Різдво. А встановлювати результати будуть протягом 10 днів – саме під 31 грудня. Ясна річ: підрахунок голосів "під олів’е" загрожує різного роду маніпуляціями", - припустив Литвин напередодні консультацій у президента щодо розпуску парламенту.

У той же час, Литвин запевнив, що якби усе залежало від нього, то він "категорично проти виборів": "Пора, нарешті, починати працювати. І політикам, і країні".

На запитання про те, чому він у такому випадку вийшов із переговорів зі створення демкоаліції, Литвин відповів: "Не хочу грати роль відволікаючого об'єкта для махінацій, мета яких – зменшити шанси одних і збільшити шанси інших на майбутніх президентських виборах".

Він у котре підкреслив: "Нас не цікавлять ніякі посади. Ми зробили все, щоб ця коаліція, як кульгава качка, жила протягом 9 місяців. Ми забезпечували їм ухвалення рішень голосами нашої фракції. Однак коаліціанти виявилися нездатними на плідну роботу. Добре в них вийшло тільки одне: з надривом поділити посади. Ми жодних преференций собі не вимагали. І не вимагаємо".

На питання про те, хто буде фінансувати виборчу кампанію Блоку Литвина, він, зокрема, зазначив: "Здаватися нікому не буду. У тому плані, щоб у когось шукати фінансової підтримки. І буде певна напруга у цьому відношенні. До того ж фінансова криза боляче вдарила по українських товстосумах. Тому я розраховую винятково на себе".

На запитання, чи будуть у списку його блоку такі відомі своїм бізнесом-походженням депутати, як Олег Поліщук, Вадим Гривковський, Сергій Павленко, Микола Шмідт та інші, Литвин сказав: "Усе буде залежати від того, який буде в нас блок".

"Чи будуть наші партнери – Трудова партія України (а названі депутати представляють саме цю партію) – налаштовані на співпрацю? Кого вони будуть пропонувати, у яких пропорціях у них буде представництво. Це ще предмет відповідних переговорів. Але ми будемо робити все, щоб наш спільний список не був вразливим", - запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News