Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США уже відклали Україні НАТО на наступний рік

Понеділок, 3 листопада 2008, 09:01

Посол США в Україні Вільям Тейлор визнає, що буде дуже важко ухвалити рішення по ПДЧ для України на зустрічі голів МЗС країн НАТО в грудні цього року.

"Звісно, для НАТО буде дуже важко ухвалити рішення по ПДЧ для України на зустрічі в грудні. Тому що один із критеріїв, які вивчають і враховують міністри закордонних справ перед підготовкою до зустрічі, – політична стабільність ", - сказав він в інтерв'ю "Газеті 24".

"Але в України й надалі існує можливість за допомогою старої чи за допомогою нової коаліції знову прийти до політичної стабільності", - додав Тейлор.

Він нагадав, що в квітні 2009-го відбудеться наступний самміт НАТО, на початку літа відбудеться нова зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

"Ці зустрічі стануть новою можливістю для того, щоб глянути на питання політичної стабільності України, а також на бажання лідерів країни приєднатися до ПДЧ", - зазначив посол.

"Готовність Альянсу запропонувати ПДЧ залежить від керівництва України. Остаточне рішення щодо її членства в НАТО в руках громадян України. Таким чином, якщо українське керівництво і надалі буде зацікавлено в отриманні ПДЧ у квітні, у червні наступного року, то, безумовно, можливість буде існувати", - підкреслив він.

На запитання, чи є необхідність написання нового звернення лідерів України до НАТО, на зразок листа, спрямованого в Альянс президентом, прем'єром і спікером на початку цього року, Тейлор відповів:

"Якщо посадові особи, які підписали цей лист на початку року, і надалі будуть обіймати свої посади, то я не бачу необхідності в новому зверненні. Якщо ж стануться зміни, то очевидно, що представники НАТО будуть зацікавлені почути, що думає нове керівництво України".

У той же час, за словами посла, Вашингтон не покладає персональну політичну відповідальність на когось із українських керівників за провал інтеграції України в НАТО: "Ми розуміємо, що політична стабільність – це результат складних процесів і взаємодії різних факторів та сил. Саме політична стабільність є ключовим критерієм для України на даний час".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...