Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ "накопала" матеріали на "рейдерів" і корупціонерів з БЮТ

Четвер, 6 листопада 2008, 12:52

У вівторок 11 листопада СБУ та Генпрокуратура проведуть позачергове засідання міжвідомчої робочої групи щодо боротьби з корупцією.

Про це на брифінгу у четвер повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, на засіданні обговорюватиметься питання протидії корупції у вищих ешелонах влади, а також питання посилення можливості для правоохоронних органів притягати до відповідальності високопосадовців, які є захищені недоторканністю.

На засіданні також обговорюватимуться матеріали справ, причетними до яких вважаються депутати.

Зокрема, Наливайченко ще раз згадав справу щодо Геннадія Москаля про незаконне надання статусу ветеранів, а також розповів про ще кілька справ, по яких також зібрані матеріали і де фігурантами є депутати.

Зокрема, за його словами, депутат від БЮТ Іван Сідельнік, згідно з інформацією СБУ, є причетним до фальсифікації рішень господарських судів на Дніпропетровщині щодо рейдерського захоплення одного з підприємств області.

"Документуючи злочинну діяльність першого заступника голови суду, ми зафіксували, що тиск на суд з метою ухвалення рішення на користь рейдерської сторони причетний депутат Сідельник", - сказав Наливайченко.

Крім того, за його словами, СБУ зібрала інформацію щодо намірів одного з заступників міністра праці та соцполітики передати депутатам, прізвища яких він не назвав, 10% від суми, виділеної з Держбюджету для харчування дітей-чорнобильців.

"А для того, щоб СБУ не дуже заважала, домовилися це зробити просто у стінах Верховної Ради", - сказав Наливайченко.

"Якщо у когось є сумніви в цьому, то є відповідні матеріали кримінальної справи, які я, на жаль, зараз не можу оприлюднити, тому що вже винесена постанова про скасування цієї кримінальної справи як тільки дізналися, що серед тих, кому планується передати кошти, є народні депутати", - додав він.

При цьому Наливайченко висловив сподівання, що ці факти все ж таки вдасться оприлюднити пізніше.

Також він розповів про причетність одного з депутатів до діяльності банку "Фінансовий союз", який займався перерахуванням фіктивного ПДВ за кордон.

"Наскільки нам відомо, фактично власником 60% акцій цього банку є народний депутат (від БЮТ) Арутюнов, а крім цього, за нашою інформацією, міноритарним акціонером цього банку був колишній співробітник Служби безпеки досить високого рангу. Його прізвище Степак", - сказав Наливайченко.

"Я це наводжу тільки для того, щоб ви зрозуміли, що СБУ абсолютно байдуже, хто задіяний в незаконних оборудках і корупційних діяннях", - додав він.

Наливайченко також ствердно відповів на запитання, чи фігурують у рамках цих справ факти передачі хабарів депутатам або депутатами.
Він додав, що на засіданні міжвідомчої робочої групи зможе назвати кілька прізвищ депутатів, причетних до контрабандної діяльності.

На запитання, чи перевіряється СБУ інформація щодо здійснення незаконних авіаперельотів Юлією Тимошенко, Віктором Балогою або Юрієм Луценком, він сказав, що СБУ зараз не здійснює таких перевірок, бо даних справ нема в її провадженні.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко звернувся до правоохоронних органів з вимогою перевірити інформацію щодо причетності деяких депутатів до організованих злочинних угруповань, зокрема до банд "Хромой" і "Горобці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування