Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сорос: НАТО не гарантує Україні безпеки - поки Росія не захоче...

П'ятниця, 7 листопада 2008, 15:11

Вступ України та Грузії до НАТО не гарантує посилення безпеки цих країн, вважає фінансист Джордж Сорос.

"Ідея про те, що вступ до НАТО гарантує Україні й Грузії безпеку, є дурістю", - сказав Сорос, виступаючи на XIII міжнародному форумі Відкритого Товариства, що пройшов у четвер у Талліні, повідомляє РІА "Новости".

За словами фінансиста, неможливо представити, що Захід може розпочати війну, захищаючи територію цих країн.

Сорос повідомив, що нещодавно розмовляв із президентом України Віктором Ющенком, який запитав його, як можна почуватися в безпеці без НАТО.

"Чому ви вважаєте, що зможете отримати безпеку від НАТО?", - відповів фінансист президенту.

Сорос упевнений, що безпека можлива тільки тоді, коли Росія стане частиною міжнародного співтовариства, де поважають закони.

"Ми повинні працювати в ім'я зміцнення верховенства законів і гарантії того, що Росія захоче стати частиною цього процесу. Це єдиний шлях до безпеки", - підкреслив Сорос.

Коментуючи вплив економічної кризи на Росію, він зазначив, що криза торкнеться більшою мірою багатих людей, власників представлених на біржі компаній і меншою мірою тих, чиї доходи формуються з коштів держбюджету.

Водночас Сорос зазначив, що у зв'язку з падінням цін на нафту, російська влада втрачає одне з джерел підйому народного добробуту, що може призвести до спокуси знайти якогось зовнішнього ворога, щоб знову згуртувати народ навколо влади.

Як відомо, Грузія й Україна домагаються приєднання до ПДЧ у НАТО, однак на самміті альянсу навесні цього року в Бухаресті їм було відмовлено в цьому, а розгляд цього питання перенесено на грудень. Одним із головних супротивників приєднання України та Грузії до ПДЧ у НАТО є Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування