Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НСНУ і Луценко домовились про одностайність

Понеділок, 1 грудня 2008, 14:05

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" у понеділок проведе консультації з іншими політичними силами щодо підтримки кандидатури Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради.

Про це повідомив журналістам член фракції НУ-НС Роман Зварич після зустрічі фракції з президентом Віктором Ющенком.

Він наголосив, що у понеділок фракція ухвалила принципове рішення щодо консолідованого голосування по всіх питаннях, які розглядатимуться у парламенті.

Зварич висловив переконання, що фракція НУ-НС буде відтепер голосувати у Верховній Раді одностайно. У цьому контексті фракція підтримуватиме на посаду спікера виключно кандидатуру Плюща.

"Жодну іншу кандидатуру ми підтримувати не будемо, і за нечлена нашої фракції ми не віддамо жодного голосу", - сказав Зварич.

Він повідомив, що кандидатура Плюща була схвалена після тривалого обговорення.

За словами Зварича, цю кандидатуру підтримала переважна більшість членів фракції, і лише 5 присутніх на засіданні проголосували проти, а 5 членів фракції - утримались.

"Це означає, що ми висуваємо кандидатуру Плюща. Зараз ми будемо проводити переговори з іншими фракціями на предмет отримання їх підтримки. І, виходячи з першого принципового рішення (щодо консолідованого голосування), я сподіваючись, що 72 голоси нашої фракції будуть віддані за Плюща", - сказав він.

У свою чергу, представник "Народної самооборони", член фракції НУ-НС Кирило Куликов, що у ході зустрічі з президентом члени фракції домовились про консолідоване голосування.

"Я сподіваюсь, що відтепер будуть ухвалюватись консолідовані рішення по всіх питаннях. Це перший раз, коли приймались рішення спільно, і якщо є якась партійна дисципліна, то вона має бути", - сказав Куликов.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування