Російський мобільний оператор влип у скандал через рекламу НАТО

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:41

Оператор мобільного зв'язку "Українські радіосистеми" ("Билайн") відмовився від технічної підтримки sms-вікторини про НАТО, яка стартувала в Україні минулого тижня.

Про це заявив у понеділок прес-секретар МЗС Василь Кирилич.

У московському "Вымпелкоме" заявили, що причиною відмови від участі в акції стала "непогодженість внутрішніх процедур у ході ухвалення рішення про участь у вікторині".

Тим часом оператор узяв самовідвід після того, як був обвинувачений у відсутності патріотизму, пише Комерсант-Україна.

Початок рекламної кампанії НАТО було анонсовано українським МЗС минулої п'ятниці. Як повідомляв урядовий портал "Україна-НАТО", у її рамках у населених пунктах України і Криму з'являться плакати, що агітують за вступ у Північноатлантичний альянс. До пропаганди вступу країни в НАТО збиралися залучити і мобільні мережі, зокрема й "Білайн".

Для цього оператор мав провести серед своїх абонентів спеціальну вікторину, учасникам якої пропонувалося відповісти на 15 питань про НАТО. Переможців чекав приз у вигляді поїздки в Брюссель, де і знаходиться штаб-квартира альянсу, пише видання.

Однак після того, як стало відомо, що під брендом "Білайну" будуть агітувати за НАТО, на нього почалися нападки.

Зокрема інформагентство "Новий регіон" процитувало російського телеведучого Михайла Леонтьєва, який нібито закликав владу РФ "задушити" стільникового оператора, відзначивши при цьому, що під час економічної кризи російській владі не треба буде особливо трудитися, щоб раз і назавжди знищити "Білайн". "Нехай керівники компанії "Білайн" переїжджають у Брюссель!" — цитував пана Леонтьєва "Новий регіон".

Утім, сам Леонтьєв залишився незадоволений тим, як його процитував "Новий регіон", і обвинуватив агентство в "перекручуванні", оскільки видання неправильно інформувало самого журналіста.

"Тим часом в українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що "Російська громада Севастополя" закликала оголосити бойкот "Білайну" і "покарати його карбованцем". А особливо активні севастопольці в п'ятницю навіть улаштували показове спалення сотні стартових пакетів стільникового оператора, протестуючи в такий спосіб проти його участі в пропаганді НАТО", - пише видання.

"Коли справа набула такий оборот, український оператор відмовився від участі в акції" , йдеться в матеріалі.

У московському офісі компанії "Вымпелком" (власник бренда "Білайн" і компанії "Українські радіосистеми") скандал пояснюють неузгодженими діями своєї "дочки".

"Коли МЗС України попросив наших українських колег виділити номер для проведення вікторини, один з київських менеджерів дав на це згоду, не обговоривши питання зі своїм керівництвом",— повідомила прес-секретар "Вымпелкома" Катерина Осадча. За словами прес-секретаря, на той момент компанія також не мала ні комерційних умов, ні технічних можливостей для здійснення розсилання sms про НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування