Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, як Губський фігурує у справі "Капітошок"

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:01

Голова Держкомзему Володимир Воєводін, який проходить у справі щодо кримінального угруповання "Капітошки", у якій фігурує і депутат БЮТ Богдан Губський, відсторонений від роботи в Держкомземі.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю газеті "Дело", відповідаючи на запитання про те, як просувається справа, порушена проти Воєводіна.

За словами міністра, "усе почалося з того, що УБОЗ зібрало матеріали по кримінальному угрупованню "Капітошки", яке займалося різними видами злочинів, що стосуються земельних питань".

"Матеріали були передані в прокуратуру, де заступник генпрокурора Ринат Кузьмін порушив кримінальну справу за статтею "Бандитизм". Це одна із найтяжчих статей Кримінального кодексу. У цій справі підозрюваним проходить Капітонов. Він у розшуку, і є свідчення, що він ховається на території Російської Федерації", - сказав Луценко.

"Також були затримані і його подільники, наприклад, пан Заєць (затримали в Одесі). Вони дали важливі свідчення, на підставі яких слідство і ухвалило рішення відсторонити Воєводіна від займаної посади", - додав міністр.

Луценко розповів, "зокрема, на засіданні Ради нацбезпеки й оборони Держкомзем представляла особа, що виконує обов'язки голови, а раніше він був тричі суджений". "Абсурд! Йому свого часу інкримінували багато злочинів, починаючи від підробки документів до грабежу обмінного пункту", - обурився голова МВС.

"Узагалі це засідання було дуже цікавим. Одна сторона говорила, що Держкомзем, куди на посади призначає уряд, є розсадником корупції. Інша сторона вказувала на вертикаль президентської адміністрації, де тільки за цей рік було порушено 150 кримінальних справ про хабарництво", - сказав Луценко.

На прохання прокоментувати те, що ватажка банди "Капітошки" пов'язували з депутатом від БЮТ Богданом Губським, а Воєводін нібито був призначений на посаду голови Держкомзему саме з подачі Губського, Луценко сказав: "Я не хочу займатися політичними припущеннями. Злочинність не має партійності".

Водночас, на питання, чи фігурує в матеріалах справи прізвище Губського, голова МВС відповів: "Так. Воно згадується у свідченнях затриманих. Але це ще нічого не значить. Поки. Дуже часто затримані посилаються на знайомства з багатьма людьми, починаючи від Папи Римського і закінчуючи бджолами президента".

Луценко також у ході інтерв'ю зазначив, що "сучасне законодавство дозволяє красти на всіх рівнях". "Ось, приміром, 4 гектари землі було вилучено в Іллічевського порту. Там починають будувати елітні котеджі. На перший погляд, нічого незвичайного, якщо не враховувати того, що на цій території знаходиться запасний командний пункт Міністерства транспорту", - розповів він.

"Так що зараз треба припинити партійні ігри, а почати змінювати законодавство і не покривати "своїх", - підкреслив Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...