У БЮТ зізнались, що коаліцію з Януковичем можуть "зліпити" до вівторка

Четвер, 4 грудня 2008, 10:01

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко заявляє про можливе створення коаліції у складі БЮТ та Партії регіонів, до якої пізніше можуть приєднатися інші фракції.

Про це він сказав журналістам у четвер.

За словами Писаренка, така коаліція може бути створена вже у вівторок.

"Я думаю, що найбільш вірогідна коаліція – на базі двох фракцій, до якої пізніше приєднаються інші фракції", - сказав він.

На запитання, які саме дві політичні сили він має на увазі, Писаренко відповів:

"Сьогодні активну участь у переговорах беруть дві політичні сили – БЮТ і Партія регіонів, а ще велика частина "Нашої України". Також ми ведемо перемовини з Блоком Литвина".

"Ми хочемо попрацювати на цих вихідних, щоб на понеділок вже мати остаточних варіантів коаліційних документів і у вівторок оголосити про створення такої коаліції", - сказав він.

На запитання, чи може Юлія Тимошенко відмовитись від посади прем’єра для створення такої коаліції, він сказав, що це питання зараз не обговорюється на переговорах.

Крім того, він нагадав заяву Тимошенко про те, що "вона не буде ставити умови свого прем’єрства як обов’язкову для існування нової великої коаліції".

"Я думаю, що Юлія Володимирівна знайде собі гідну посаду в новій більшості і в новій системі влади", - сказав Писаренко.

Разом з тим він звернув увагу на те, що жоден з політиків з Партії регіонів, які ведуть переговори з БЮТ, не заявляв про те, що вони наполягають на посаді прем’єра для Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування