МВФ сподівається, що скоро Україну перестане штормити

Четвер, 4 грудня 2008, 18:50

Міжнародний валютний фонд розраховує на швидку стабілізацію ситуації у фінансово-економічній сфері в Україні.

Про це заявила голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Економіка проходить період коригування й пристосування до ситуації. Я сподіваюся, що незабаром настане період стабілізації", – сказала вона.

Голова місії МВФ також підкреслила, що з погляду експертів фонду ситуація в Україні розвивається за оптимістичним сценарієм.

Пазарбазіолу також позитивно охарактеризувала дії Нацбанку, Міністерства фінансів і Міністерства економіки щодо стабілізації ситуації.

Зі свого боку Ющенко подякував місії МВФ за спільну роботу, проведену в ході її попереднього візиту. Він високо оцінив внесок місії у прийнятті позитивного рішення щодо надання допомоги Україні.

"Ми хочемо висловити подяку вам за блискучу позицію, яка дала змогу оперативно отримати відповідні позитивні рішення щодо фінансової допомоги", – сказав президент.

Ющенко висловив упевненість, що Міністерство фінансів, Міністерство економіки і Нацбанк виконають умови домовленостей, досягнутих із МВФ, які є умовою надання кредитних коштів.

Під час зустрічі сторони обговорювали ситуацію у фінансовому та банківському секторах України, на валютному ринку, а також у низці галузей економіки.

Крім того обговорювалися ситуація в Пенсійному фонді, формування держбюджету на 2009 рік, зокрема, основні бюджетні параметри на наступний рік, питання використання коштів, наданих МВФ, для вирішення проблеми НАК "Нафтогаз України".

Участь у зустрічі взяли міністр фінансів Віктор Пинзеник, голова НБУ Володимир Стельмах, перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...