Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" пропонував "Регіонам" більшість, а вони бояться виборів

Вівторок, 9 грудня 2008, 09:54

Депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов побоюється, що знову може постати питання про дострокові парламентські вибори, якщо не буде створена коаліція.

"Я боюся, що ми змушені будемо знову повернутися до питання про вибори, але вже за більш катастрофічних обставин. Тому ми хочемо ще раз спробувати переговорити з колегами по парламенту з приводу створення більшості", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

На питання про те, які шанси створити більшість із "НУ-НС" Єфремов сказав: "Я думаю, в однаковій мірі, як і з усіма іншими".

На зауваження про те, що раніше "НУ-НС" заявляв, що ні за яких умов не буде об’єднуватися з Партією регіонів, і питання про те, чи передумали вони, "регіонал" сказав: "Я не знаю. Ми хочемо зустрітися і поговорити про це. Нехай ще раз "НУ-НС" винесе це питання на засіданні фракції".

Єфремов розповів, що зустрічався з керівництвом фракції "НУ-НС" – В'ячеславом Кириленком, Романом Зваричем, Тарасом Стецьківим і Русланом Князевичем.

"Переговори були конструктивними і до того ж коректними. Кожен висловив свою точку зору. Перед нами колеги з "НУ-НС" порушили питання про можливість обрання спікером Івана Плюща. Зі свого боку ми заявили про готовність розглянути це питання, але тільки в пакеті з антикризовою програмою, переформатуванням урядового блоку і комплектацією керівництва Верховної Ради", - сказав він.

"Ми в себе на фракції вже підготували відповіді на їхні питання. Вони, у свою чергу, весь учорашній день готували відповіді на наші питання", - зазначив Єфремов.

На питання про готовність підтримати кандидатуру Плюща, "регіонал" відповів: "Ми готові голосувати блоком за всі ці питання, у тому числі і за Івана Плюща. Його кандидатура не викликає в нас жодних негативних емоцій. Я думаю, що більшість депутатів від ПР підтримала б його за умови виконання перерахованих мною завдань".

У той же час, говорячи про Олександра Лавриновича як кандидата у спікери, Єфремов у інтерв'ю сказав: "На даний момент, поки немає достатньої кількості голосів з інших фракцій. Але переговори продовжуються, ще є час".

"Регіонал" також розповів, що крім обрання спікером Плюща, "НУ-НС" піднімав і інші "певні моменти":

"Вони порушували питання не коаліції, а про формування більшості. Але з мого погляду, при створенні більшості ніхто не зможе взяти на себе відповідальність за реалізацію антикризової програми [...] Ішов зовсім зрозумілий діалог".

У той же час, на припущення про те, що Віктору Януковичу легше стати прем'єром, створюючи більшість із "НУ-НС", ніж скинути Юлію Тимошенко з цієї посади, будучи в коаліції з БЮТ, Єфремов відрізав: "Ми не займаємося змовами. Нас не цікавить питання скинення когось. Для нас принципово впровадити антикризові програми".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування