Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАФТОГАЗ НЕ ПОГОДИВСЯ НА УМОВИ ГАЗПРОМУ, БО ВОНИ ЗБИТКОВІ

Четвер, 1 січня 2009, 16:27

Нафтогаз відмовився від запропонованих Газпромом умов постачання газу, оскільки вони є "завідомо збитковими" для України.

Про це повідомив голова Нафтогазу Олег Дубина.

"Була пропозиція Росії: газ по 250 доларів і транзит на рівні 1,7 доларів за 100 км. Це - додаткові затрати, які лягають на Нафтогаз в розмірі 500 млн. Дотувати ми їх не можемо", - сказав Дубина.

"Цифра, яку ми запропонували – це 235 доларів за тис. кубометрів і тариф транзиту – 1,8 доларів. Кожна сторона залишилась при свої думці", - сказав Дубина.

"Нам не потрібні поступки, нам потрібні нормальні економічні стосунки. Піднімати ціну на газ і не піднімати за транзит – я вважаю це неправильним", - наголосив він.

На питання, які умови Дубина вважає найоптимальнішими, він назвав збереження тарифів 2008 року: 179,5 доларів за газ і 1,7 доларів за транзит. "Це риса, на якій я хочу залишитись", - сказав він.

Дубина повідомив, що згідно із довідкою, отриманою від уряду Німеччини, зараз вони отримують газ о 210 євро за тисячу кубометрів. "В таких умовах обґрунтованою ціною для України було б 201 – 202 долари", - сказав він.

Він спростував заяви прездставників Газпрому про те, що Нафтогаз вийшов з переговорного процесу.

"Я зранку розмовляв з Міллером. Ми вважаємо, що не вийшли з переговорного процесу, і готові його продовжити в будь-який момент", - сказав він.

На питання, коли він готовий продовжити переговори, Дубина сказав: "Якщо одна сторона готова до нормальних переговорів, - то і ми готові, а не так, що їхати туди і 3 доби виголошувати одні й ті ж заяви".

Він також спростував, що з Москви його відкликав президент Віктор Ющенко.

"Мене ніхто не відкликав з Москви, ніхто не давав вказівок", - сказав він.

Він повідомив, що 10 годин провів в кабінеті Міллера, - а там "поганий мобільний зв’язок".

"Я був відірваний від світу", - сказав Дубина.

Водночас він висловив обурення російськими заявами про те, що він начебто не мав мандату на укладення газового контракту.

"У мене на руках були директиви, підписані президентом і схвалені урядом. Там сказано про прямий договір між Газпромом і Нафтогазом. І ми могли виконати ці директиви", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування