Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час переговорів з "Нафтогазом" Міллер буде в Брюсселі. "А Дубина почекає"

Середа, 7 січня 2009, 15:38

Голова "Газпрому" Олексій Міллер має намір у четвер провести низку зустрічей з європейськими політиками в Брюсселі.

Про це в інтерв'ю "Эху Москвы" заявив постійний представник Росії при європейських співтовариствах Володимир Чижов.

За його словами, в останні дні російські політики перебували "у тісному контакті" з їхніми колегами в Єврокомісії, в інших структурах ЄС, "роз'яснювали їм реальний стан справ" у газовій сфері.

"Завтра (у четвер) сюди прилітає з тією ж метою голова правління "Газпрому" Олексій Борисович Міллер з делегацією. Він проведе зустрічі з керівництвом Єврокомісії і Європарламенту. Виступить на слуханнях у Європарламенті, де роз'яснить реальне положення справ у цій сфері", - сказав Чижов.

На питання, коли ж відбудуться намічені також на четвер переговори між керівництвом "Газпрому" і "Нафтогазу", Чижов відповів:

"Міллер завтра, якщо говорити про 12 годин дня, то він буде в Брюсселі. Але завтрашній день довгий, мабуть, якщо керівництво "Нафтогазу України" дозволило собі кілька днів тягти з візитом до Москви, то, напевно, їм доведеться почекати ще кілька годин, поки Міллер не повернеться з Брюсселю".

На питання, чи можливі тристоронні переговори в Брюсселі, оскільки українська сторона також має намір відправити своїх представників до Єврокомісії, Чижов відповів:

"Ні, тристоронніх переговорів не планується. Появи українських представників у Брюсселі виключати не можна. Для них це доріжка, як кажуть, протоптана. Але мова не йде ні про тристоронні переговори, ні про якесь посередництво ЄС між Росією і Україною".

Як відомо, у четвер голова НАК "Нафтогазу" Олег Дубина має намір вилетіти в Москву на газові переговори.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування