Литвин: розпуску Ради не буде. Штатні провокатори нічого не доб’ються

Вівторок, 3 лютого 2009, 09:35

Спікер Володимир Литвин заявляє, що не допустить дострокового розпуску парламенту.

Про це він сказав на початку засідання нової сесії парламенту у вівторок.

"Верховна Рада буде працювати, незважаючи на протидію тих штатних провокаторів для інсинуації погроз і залякувань", - заявив Литвин.

"Жодні державні служби, які включилися у протидію Верховній Раді, нічого не доб’ються, у тому числі штатні провокатори. Ми не дамо остаточно принизити країну і народ для досягнення тих цілей, які заплановані. Не буде дострокового розпуску парламенту! Вона відпрацює свою каденцію", - пообіцяв він.

Литвин також заявив, що останнім часом парламент почав "обслуговувати зовнішні конфлікти".

"Ми тут обслуговуємо конфлікти, які за межами Верховної Ради. І ці міжособистісні конфлікти видаються за державну турботу про Україну. Це є абсолютно аморально", - сказав він.

Крім того, він вважає, що у Верховній Раді створено "штучний вододіл" між представниками пропрезидентських і антипрезидентських сил.

"Ми штучно створили цей вододіл. І наче одні антипрезидентські, а другі – президентські. Це протиприродна дія. Ми повинні працювати разом – всі інститути і гілки влади", - сказав спікер.

Литвин виступив за створення робочої групи з представників уряду, президента, Верховної Ради для вироблення "плану дій і послідовності їх виконання".

"І головне - не говорити, щоб завтра негайно вносити зміни до бюджету. Бюджет став механізмом політичної боротьби. Вимоги внести сьогодні зміни до бюджету – це для того, щоб здійснити секвестр бюджету і таким чином показати, що країна не може жити", - сказав він.

Литвин також попросив колег забезпечити неухильне виконання рішень парламенту "ві припинити розмови, що це політичні, неправові рішення".

"Верховна Рада неправильних рішень не приймає!", - заявив він.

Крім того, Литвин пропонує створити тимчасову слідчу комісію, яка б опрацювала пропозиції до законопроекту про основні напрямки зовнішньої і внутрішньої політики України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування