Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко про водяне перемир'я з казки "Мауглі" і 10 машин акції "Достали"

Четвер, 5 лютого 2009, 11:15

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що людей спеціально підштовхують до протестів та забастовок.

"Я дивлячись сьогодні на політичну ситуацію, дивуюся, як потужно розкачують ситуацію в суспільстві, як штовхають людей на забастовки і протести", - сказала Тимошенко під час звіту уряду в Верховній Раді.

"Але мені дуже приємно, що люди набагато мудріші за політиків. Акція "Достали" – це 10 машин разом з організаторами акції, які з усіх сил тиснули на цей сигнал, а деякі канали, які обслуговують такі акції, показують крупним планом 10 машин і створюють уявлення, що це вся країна постала", - пояснила прем'єр.

Тимошенко заявила, що зараз політики не повинні жити "не як кішка з собакою". "Я звернулася до всіх політичних сил без виключення – ми мусимо стати однією національною державницькою командою", - нагадала прем'єр.

"Сьогодні є мародерством і злочином робити свої гнилі рейтинги на біді країни, на критиканстві, сіянні паніки та істерії, знищувати своїх політичних конкурентів, які працюють в уряді разом з країною", - заявила Тимошенко.

"Бо якщо сьогодні не давати працювати уряду, не пускати губернаторів на наради, забороняти губернаторам виконувати доручення уряду, руйнувати всі програми, які роблять уряд і місцева влада разом, то зрозуміло, що дуже важко в цій ситуації буде країні ставати на ноги", - продовжила прем'єр.

"Дуже важко сьогодні боротися з інфляцією і робити кроки до підняття економіки, якщо політики, які в тому числі сидять в цьому залі, свідомо руйнують гривню, виходячи на спекулятивні ринки, купують то гривню, то долар. Якщо потрібно називати поіменно, ми будемо називати поіменно", - додала вона.

Тимошенко закликала: "Якщо у нас вистачить мудрості, здорового глузду, а головне любові до своєї країни, то треба припинити увесь розбрат. Як у казці "Мауглі" (треба оголосити) водяне перемир'я під час засухи. Ніхто нікого не їсть, а всі один одного намагаються напоїти живою водою".

"А вибори поставлять усе на свої місця", - додала прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування