Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пірати залишили Фаїну. Зброю буде доставлено в Кенію

Четвер, 5 лютого 2009, 18:12

У п'ятницю судно "Фаїна" відправиться в кенійський порт Момбаса.

Про це повідомив начальник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, передає Ліга.net.

"Ми сподіваємося, вони ("Фаїна") уночі не будуть плисти, а в п'ятницю з ранку буде відплиття з місця стоянки, з охороною американських Військово-морських Сил. Ми передбачаємо, по висновках фахівців, що рух корабля може продовжуватися 4-6 днів", - підкреслив Маломуж.

При цьому він зазначив, що внаслідок довгої стоянки швидкість руху корабля буде скорочена на 40%.

Заправить "Фаїну" фрегат американських Військово-морських Сил.

Коментуючи затримку зі звільненням судна, Маломуж заявив, що пірати дуже ретельно перераховували отриманий викуп.

"Фактично пірати залишили корабель... і Військово-морський фрегат США направляється до нашого судна "Фаїна", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, начальник СЗР зазначив, що військовий вантаж, який знаходиться на судні, буде доставлено по місцю призначення.

"Вантаж відпливає по призначенню. Міністр оборони і начальник генштабу Кенії його чекають, виїжджає представник "Укрспецекспорту" і представники міноборони Кенії в Момбасу для розвантаження й одержання вантажу", - сказав він.

"Проведено контроль, експертиза, все було задокументовано, вантаж зарахований у штаб міністерства оборони Кенії", - підкреслив Маломуж.

Також він повідомив, що керівництво міністерства оборони Кенії не виключає можливості здійснювати наступні закупки зброї в Україні, передає УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...