Партія регіонів звинувачує Тимошенко у службовому злочині

П'ятниця, 6 лютого 2009, 10:51

Партія регіонів звинувачує прем'єра Юлію Тимошенко у службовому злочині при підписанні газових угод з Росією.

Про це заявив депутат-регіонал Бурлаков, виступаючи від фракції за підсумками звіту комісії щодо стану газотранспортної системи України.

"Вже зрозуміло, що вам хоч плюй в очі, все одно скажете – Божа роса", - так він охарактеризував позицію коаліції щодо звіту комісії.

Регіонал нагадав, що звіт комісії базувався на отриманих нею документах, тоді як прем’єр Тимошенко відмовилася від співпраці, а депутати БЮТ і НУНС намагалися зірвати роботу комісії.

"Це говорить само за себе", - зазначив депутат.

"На нашу думку прем’єр вчинила службовий злочин, коли одноосібно підписала директиви на укладання угоди по газу, що було нею визнано особисто", - наголосив регіонал.

За його словами, від такої угоди постраждає українська промисловість і народ. "ЄЕСУ забули, але злочини проти народу - ні", - закінчив він свій виступ.

Натомість представники БЮТ, НУНС і блоку Литвина назвали звіт комісії Інни Богословської "політичним".

"Інна Германівно, ви жінка, і коли ваше обличчя перекошує зло, коли ви говорити про прем’єра Тимошенко, це некрасиво", - заявив бютівець Валентин Зубов.

За його словами, звинувачувати прем’єра в непрофесійних діях можна було б ,"якби Україна могла напряму купувати газ у Ірану по доларів, Казахстану по 70, чи деінде по 30, а Тимошенко купила його по 350 у Москві".

"А те, що ми купуємо майже за мінімальною ціною, трошки дорожче ніж Білорусь, хіба це погано?", - запитав депутат бютівець.

Литвинівець Олег Зарубінський заявив, що не побачив в роботі комісії звіту про стан української газотранспортної системи, а тільки політичні звинувачення.

"Я порадив би голові комісії займатися роботою, а не політизувати", - заявив він.

За словами депутата, завдяки конфлікту з Росією Україна нарешті повинна зайнятися першочергово питаннями енергозбереження і диверсифікацією потоків і джерел енергоносіїв.

Нашоукраїнець Іван Заєць звинуватив комісію у недостатньому засудженні позиції Росії, яка влаштувала щодо України таку ж агресію як і щодо Грузії, але тільки газову.

"Була військова агресія щодо Грузії, політична агресія щодо України щодо недопущення отримання ПДЧ, визнання голодомору, а тепер газова агресія", - заявив він.

А комуніст Кравченко звинуватив у всьому "націоналістичну позицію президента" через що населення тепер змушують "топити кізяками і дровами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування