Тимошенко просить у Кремля 5 мільярдів доларів?

Субота, 7 лютого 2009, 09:25

Кабмін веде переговори з кількома країнами, зокрема, з Росією, про надання Україні кредиту для наповнення стабілізаційного фонду.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Зокрема, за даними видання, переговори про надання кредиту у 5 мільярдів доларів ведуться з Кремлем, "факт проведення яких було викрито "доброзичливцями" українського прем’єра".

Ці переговори перебувають поки що "тільки на попередньому, технічному етапі", пише газета.

За її даними, з української сторони в них брали участь заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, а також не надто високопоставлені представники українського МЗС і Національного банку.

У свою чергу про факт проведення таких переговорів міністр фінансів Віктор Пинзеник, котрий перебуває у Феофанії, дізнався від журналістів.

Попередні фінансові умови можливої позики поки що тримаються в секреті, оскільки вони не затверджені сторонами. Для остаточного їх погодження вже за тиждень має відбутися другий раунд переговорів у Москві.

Як повідомило "Дзеркалу тижня" джерело в українській делегації, під час зустрічі з міністром фінансів Росії Кудріним, що відбулась у п’ятницю, було висунуто цілу низку додаткових умов.

Зокрема, російська сторона очікує від української:

— ратифікації угоди про так званий "нульовий варіант" (так називається угода про поділ майна колишнього СРСР, згідно з якою Росія бере на себе всі борги Союзу, однак інші колишні республіки відмовляються від своїх претензій на будь-яку власність СРСР);

— вирішення Україною питань власності колишнього СРСР за кордоном;

— вирішення спірних питань з російською власністю в Україні;

— визнання Україною в якості держборгу боргів українських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР.

Як відомо, раніше уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що у Москву відправлена делегація уряду для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування