Тимошенко визнала кредит від Росії, а все інше - "неправда"

Субота, 7 лютого 2009, 18:05

Україна отримала позитивну відповідь від Росії на прохання виділити кредит, однак оприлюднені у ЗМІ вимоги Росії для його надання не відповідають дійсності, заявляє прем'єр Юлія Тимошенко.

"Це - неправда", - сказала Тимошенко в суботу в Мюнхені, коментуючи відповідну інформацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко назвала ці повідомлення ЗМІ інсинуаціями.

"Це речі, які не спрямовані на економічну та політичну стабільність, а спрямовані на деструктив", - сказала прем'єр.

Вона зазначила, що "веде дискусію з багатьма країнами, щоб на урядовому рівні забезпечити необхідні кредити для покриття планового дефіциту бюджету".

Тимошенко нагадала, що написала листи урядам Росії, США Японії, Китаю, керівництву Європейського Союзу та інших країн з пропозицією сприяти укладенню відповідних угод.

"Ми вже отримали позитивні відповіді на ці листи від деяких країн, у тому числі і від Росії", - сказала Тимошенко.

Водночас, як повідомляє УНІАН, прем`єр спростувала заяву уповноваженого президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського про те, що до Москви відбула урядова делегація для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.

Раніше повідомлялося, що російська сторона висунула низку додаткових умов отримання Україною кредиту в $5 млрд від Російської Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News