Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії здали, що люди Тимошенко вже почали переговори про кредит

Понеділок, 9 лютого 2009, 14:01

Представники Міністерства фінансів Росії провели минулого тижня консультації з представниками Міністерства фінансів України щодо можливості надання Російською Федерацією кредиту в розмірі 5 млрд. дол.

"Минулого тижня у Міністерстві фінансів Російської Федерації відбулися двосторонні консультації з представниками Міністерства фінансів України на їхнє прохання", - сказано в прес-релізі Мінфіну РФ.

"Українська сторона висловила прохання оцінити можливість надання Росією кредиту в розмірі 5 млрд. дол.. США на покриття дефіциту бюджету України", - додається у ньому.

"На прохання Мінфіну Росії Мінфін України надасть додаткову інформацію про поточний стан української економіки", - повідомляє міністерство.

Водночас, Мінфін РФ вказує, що "офіційного звернення від України з приводу надання зазначеного кредиту ні до уряду РФ, ні до Мінфіну Росії не надходило".

Як відомо, раніше з різних джерел стало відомо, що уряд України веде переговори про надання Росією кредиту в 5 мільярдів доларів – і наприкінці минулого тижня таємно відправив до Москви делегацію для відповідних домовленостей. За наявною інформацією, Росія замість кредиту висунула Україні низку умов.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у вихідні підтвердила, що уряд вів переговори з низкою країн про надання Україні кредиту на покриття планового дефіциту бюджету – і Росія дала згоду. Однак вона спростовувала наявність умов з боку РФ і той факт, що українська делегація уже відправилася в Москву для таємних переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування