У Росії продають книги про війну з Україною. ФОТО

Понеділок, 2 березня 2009, 10:31

У 2009 році в Росії вийшло в світ кілька книг, в яких описується крах незалежності України та україно-російська війна.

Так, видавництво "Фоліо" видало книгу Максима Калашнікова "Незалежна Україна. Крах проекту". В інтернет-магазинах твір можна знайти в рубриці "Публіцистика".

В анотації до книги автор стверджує, що сучасна Україна "розколюється, наростають суперечності між Заходом і Сходом, і якщо цей процес не зупинити, то Україну може очікувати сумна доля Югославії".

"Десятиліття Радянської влади в голови школярів і студентів вбивали тезу про братні східнослов'янські народи - українців та росіян... Однак, шановний читачу, якщо українці - це окремий народ, то тоді спробуйте відповісти на кілька простих запитань. Наприклад, коли з'явився на світ цей "інший", неросійський народ? Де він виник? Коли переселився на землі Київської Русі? Якою мовою він говорив? ... Ті відповіді, які нам пропонують українські національно-стурбовані діячі, у кращому випадку викликають сміх", - пише Калашніков.

У продажу також з'явилися книги російських авторів з серії "Війна на порозі", написані у стилі "фентезі", в яких описуються військові дії на території сучасної України.

Так, у книзі Георгія Савицького "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб" автор пише про те, як "помаранчеві" нацисти розв'язують в Україні громадянську війну".

"За допомогою "миротворчого контингенту" НАТО, під прикриттям американської авіації та бронетехніки західноукраїнських каратель с тризубом на погонах починає винищувати російськомовне населення, стираючи з лиця землі цілі міста", - йдеться в анотації до книги.

"Все Лівобережжя, Крим і Новоросія піднімаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям Опору новітнім озброєнням, добровольцями і військовими радниками... Вони зламають проклятий бандерівський тризуб! Вони покажуть натовським "яструбам" кузькіну мать! Поле битви - Україна! Це є наш останній і рішучий бій", - пише автор.

Фото з сайтів інтернет-магазинів delokrat.ru і ozon.ru
Фото з сайтів інтернет-магазинів delokrat.ru і Оzon.ru

У книзі Федора Березіна "Війна 2010. Український фронт" автор також переносить військові дії на територію сучасної України.

"Третя світова війна на порозі! Світова пожежа почнеться в Україні. Збройний конфлікт, що спалахнув у Криму, загрожує перекинутися на всю Європу. І Росії не залишитися осторонь вирішальних подій. Головним фронтом майбутньої війни стане Український фронт", - йдеться в анотації до книги.

У книзі "Російсько-українські війни" автор Олександр Сєвєр пише про те, як "захопивши владу в Україні, "помаранчеві" проводять відверто русофобську, провокаційну, ворожу по відношенню до Росії політику".

"Офіційна київська пропаганда фактично натравлює українців на росіян, безбожно переписуючи історію, представляючи минуле наших народів як безперервну низку російсько-українських воєн... З цією прозахідної русофобською Україною ми не раз воювали в минулому. І якщо вона переможе, якщо "помаранчеві" втримаються при владі - не виключено, що доведеться воювати і в майбутньому", - йдеться в анотації до книги.

При цьому автор стверджує, що ця книга - "кращі ліки від ілюзій і повторення минулих помилок".

"Це - гірка розповідь про братовбивчі російсько-українські війни минулих століть. Це - правда про руйнівника слов'янського братства, про головних ворогів справжньої України та Росії: від зрадника Мазепи до петлюрівців і бандерівців, від українських націоналістів XIX століття, які переписали начерно історію братніх народів, до нинішніх "помаранчевих" фашистів", - йдеться в анотації.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News