Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЕНЧУК, ЯКИЙ ЗАСАДИВ КОЛЕСНІКОВА, ОТРИМАВ 8 РОКІВ ІЗ КОНФІСКАЦІЄЮ

Понеділок, 2 березня 2009, 13:43

Керівник фонду "Антикорупція", видавець книги "Донецька мафія" Борис Пенчук, який звинувачував "регіонала" Бориса Колеснікова у вимаганні, засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Таке рішення у понеділок, 2 березня, виніс Ворошилівський районний суд міста Донецька, повідомляє "Остров".

Початок терміну відбування покарання рахується з 9 жовтня 2008 року, коли Пенчук був узятий під варту.

Крім того, суд ухвалив стягнути з нього 6012 гривень за проведення науково-технічних експертиз.

Пенчук, вислухавши вирок, заявив, що він обов'язково його оскаржить.

"Це 37-й рік. Я не чинив ніякого злочину ", - сказав він, нагадавши, що головуюча на суді суддя Ірина Бухтіярова є героїнею виданої ним книги "Донецька мафія".

"Усе те, що ви тут побачили, – це фарс. Фігурант книги "Донецька мафія" громадянка Бухтіярова сьогодні виконала політичне замовлення донецької мафії", - сказав Пенчук журналістам.

У свою чергу, адвокат Бориса Колеснікова – Андрій Федур вважає, що в справі Колеснікова - Пенчука, "крапка поки не поставлена".

Зокрема, зазначив адвокат, "не притягнуті до відповідальності слідчі, які затримували й висували звинувачення".

"Не вирішене питання про відповідальність того видного політичного діяча, на мій погляд, у лапках, який із трибуни кричав про відірвані ноги й тому подібне", - сказав адвокат, зазначивши: "На мій погляд, крапку ставити ще рано".

Крім того, Федур зазначив, що "підсудний, мабуть, розраховував або продовжує розраховувати, що хтось допоможе йому уникнути відповідальності".

Як відомо, у квітні 2008 року Генпрокуратура пред'явила Пенчуку обвинувачення в дачі брехливих свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колеснікова.

22 жовтня 2008 року справа щодо Бориса Пенчука з обвинувальним висновком була передано з прокуратури до Ворошилівського райсуду Донецька. Він звинувачується в злочинах, передбачених ч. 4 ст. 189 ("вимагання") і ч. 2 ст. 383 ("свідомо брехливе повідомлення про здійснення злочину") Кримінального кодексу України.

Одразу після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Борис Пенчук виступив зі звинуваченнями на адресу Бориса Колеснікова, який нібито вимагав у нього акції ТЦ "Білий лебідь". За обвинуваченням у здійсненні цього злочину Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...