СБУ затримала митника за газ Фірташа. БЮТ викличе в Раду Наливайченка

Вівторок, 3 березня 2009, 23:06

Близько десятої години ночі співробітниками Служби безпеки України був затриманий заступник начальника відділу енергетичної митниці державної митної служби Тарас Шепітько.

Про це "Українскій правді" заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов.

Депутат Портнов називає дії СБУ незаконним і пов'язує з "особистим кришуванням компанії Росукренерго з боку керівників СБУ України, які фактично є партнерами РУЕ".

За його словами, Шепітько було затримано в нічній час, що прямо заборонено Кримінально-процесуальним кодексом України.

"Завтра ми обов’язково викличемо в Раду в.о. голови СБУ пана Наливайченко та його першого заступника Валерія Хорошковського, які, за нашими даними, мають особисту зацікавленість у незаконному кримінальному переслідуванні співробітників митниці в інтересах компанії РУЕ. Абсолютно точно можно можу заявити, що вони понесуть за це персональну відповідальність", - заявив Портнов.

Депутат розказав, що в цей час прямує до СБУ разом з адвокатами.

Крім того, депутат Святослав Олійник, що також прибув до СБУ, заявив, що групою депутатів ініціювано заяву про злочин до Генеральної прокуратури з метою притягнення до кримінальної відповідальності слідчого Вєргеєса Владислава Анатолійовича.

"Він перевищив службові повноваження при провадженні слідчих дій, зокрема, незаконне затримання в нічний час. Ми розраховуємо на швидку і ефективну реакцію Генеральної прокуратури, оскільки навіть мінімальна бездіяльність або зволікання можуть загрожувати національній безпеці України і продовжити тенденцію використання силових структур та правоохоронних органів в антидержавній діяльності", - заявив депутат.

"Українська правда" намагалася отримати коментарі від першого заступника голови СБУ та прес-секретаря СБУ, але відповіді не отримала.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...