Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО "ПЛЕТУТЬ ЛАПТІ" ЗА ВКАЗІВКОЮ ЮЩЕНКА?

Четвер, 5 березня 2009, 09:56

Джерело в секретаріаті президента стверджує, що метою операції "Альфи" в офісі "Нафтогазу України" у середу було запобігання незаконних дій, якими займається прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ніхто їй газ віддавати не буде. Нехай і не сподівається. Захист газу – це перше", - заявило джерело на Банковій газеті "Сегодня".

"Друге. Буде здійснена виїмка газових документів по контрактах із Росією. Вони пройдуть експертизу на відповідність національним інтересам. Далі – подивимося", - додав співрозмовник.

Підсумком цього може стати порушення кримінальної справи проти Тимошенко, на підставі якої президент чи РНБО можуть відсторонити Тимошенко з посади прем'єра, пише газета, зазначаючи, що цей крок "з погляду закону досить сумнівний, але у нинішній вельми поганій для себе ситуації не можна виключати, що Ющенко на нього зважиться".

У свою чергу, джерело в оточенні Тимошенко вважає, що силові дії у відношенні "Нафтогазу" у середу – це помста президента Віктора Ющенка за зняття зі своєї посади міністра закордонних справ Володимира Огризка.

"Віктор Андрійович просто пішов по бєспрєдєлу, і чим далі він іде, тим більше хочеться сказати: "Данилич, пробач!" Навіть починається ностальгія за часами Леоніда Кучми", - каже джерело з оточення прем'єра.

"Розумієте, Ющенко, як поранений звір, здатен на все. А після того як він атакував державну компанію в інтересах приватної структури з сумнівною репутацією, якось не віриться його заявам, що він ніколи не займався "вашим вонючим газом", - додало джерело газеті.

У той же час, джерело в спецслужбі на умовах анонімності заявило, що прем'єр вже у найближчі дні може стати об'єктом дуже пильної уваги "органів".

"Наближається термін, який Ющенко дав (генпрокурору) Медведьку і (в. о. голови СБУ) Наливайченку, щоб піддати ревізії угоди по газу, і з порожніми руками ні генпрокурор, ні в. о. голови СБУ на килим до президента не сунуться. Тому Юлі (Тимошенко) плетуть лапті", - сказало джерело видання у Службі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...