Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада взялася за СБУшників у "Нафтогазі"

Четвер, 5 березня 2009, 11:18

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з приводу розслідування подій, що відбувалися у НАК "Нафтогаз України" у середу.

За відповідну постанову за авторством БЮТівця Сергія Пашинського проголосував 391 депутат.

Під час обговорення цього питання відбулася суперечка між спікером Володимиром Литвином та БЮТівцем Андрієм Кожем’якіним.

Литвин запропонував замінити формулювання "з’ясування обставин порушення посадовими особами, керівниками Служби безпеки України, Конституції та чинного законодавства при виконанні своїх службових обов'язків" у назві ТСК на "дотримання законодавства", "...щоб постанова не носила обвинувальний характер".

Натомість Кожем’якін наполіг на формулюванні про "порушення законодавства".

На це Литвин сказав: "Якщо ми хочемо мати викривлений документ... Ви наполягаєте – я цю поправку знімаю, бо 150 голосів вистачить. Але ми повинні ухвалювати рішення бездоганні".

Головою ТСК обрано депутата від НУ-НС Романа Зварича, заступником голови – "регіонала" Григорія Ілляшова.

Термін діяльності комісії - 3 місяці, попередній звіт має відбутися не пізніше, ніж через 30 днів з дня ухвалення постанови.

Як відомо, у середу слідчі СБУ здійснювали у будівлі "Нафтогазу" виїмку документів у справі про заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою 6,3 млрд кубометрів транзитного газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування