Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Життя в президентській резиденції коштує 5 тисяч доларів

П'ятниця, 3 квітня 2009, 12:37

Президент не житиме в Маріїнському палаці після його реконструкції.

Про це заявив в інтерв'ю "Україні молодій" керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк.

"Проект не передбачає місця для проживання. Єдине, що ми зробили, — це в дальньому крилі, яке раніше не використовувалося, розмістили конференц–хол, де відбуватимуться офіційні зустрічі чи прес–конференції. Додали ще ми кухню для проведення офіційних обідів", - пояснив Тарасюк.

За його словами, реконструкції палацу передбачає кілька етапів.

"По–перше, зміцнення фундаменту, адже схил спливає, і Маріїнський палац почав тріщати — його розриває на дві частини. Навколо фундаменту ми забили більше 800 паль, які його тепер триматимуть", - розповів керівник ДУС.

"Друга частина роботи — це реставрація стін, внутрішніх інтер’єрів. І третє: ми зробили великий інженерний блок, систему кондиціонування. Ще плануємо відкрити центральний, парадний вхід. Після реконструкції палац і надалі виконуватиме свої функції резиденції", - додав він.

Крім того Маріїнський палац буде доступний для туристів.

Коментуючи долю інших резиденцій Тарасюк сказав, що надавати їх для проживання фізичним особам неможливо .

"Ми не відмовляємо нікому в заявках для проведення форумів чи конференцій на території державних резиденцій.. Однак виникло багато організаційний питань: якщо туди приїдуть люди, потрібно створити їм умови. А для цього потрібно інвестувати гроші. На сьогодні це нереально", - заявив Тарасюк.

"Ось що таке резиденція, наприклад, у Криму? Це 40 гектарів парку, де стоїть два невеличкі будиночки. Уся цінність цієї резиденції — у збереженні землі, якої більше в Криму, напевно, не лишилося у власності держави. Постає питання: якщо ми хочемо ці парки зберегти для майбутніх поколінь, ми або залишаємо їх у тому ж стані, або ми їх продаємо", - зауважив він.

"Інше питання — відкритості цих парків. Ми готові: будь ласка, нехай туди приїжджають люди, гуляють по парку, сплачуючи символічну суму для утримання території. Надавати резиденції для проживання фізичним особам неможливо — поки що це нереально навіть із комерційної точки зору", - сказав Тарасюк.

За його словами, людина має заплатити за проживання один день в резиденції п’ять тисяч доларів.

"Але при цьому номери не відреставровані, комфорту немає ніякого, телевізора нема, їдальні немає. Звісно, людина, яка може заплатити такі гроші, скаже: п’ять тисяч доларів у Ніцці президентський номер коштує, де я маю повний комфорт", - пояснив Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування