Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Близько 20 тисяч людей протестують у центрі Києва. Вони стягаються на Майдан

П'ятниця, 3 квітня 2009, 12:55

У центрі Києва в п'ятницю біля будівлю Верховної Ради, Кабінету міністра і секретаріату президента проходять масові акції прихильників Партії регіонів проти дій нинішньої влади – у них задіяні близько 20 тисяч осіб.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", найбільш масові акції біля будівель парламенту і Кабінету міністрів.

До 10 тисяч протестувальників знаходяться біля Верховної Ради й у Маріїнському парку. Вони тримають атрибутику Партії регіонів, а також гасла "Геть помаранчеву владу, ми за Януковича" і скандують "Геть".

Також до 10 тисяч учасників акції протесту знаходяться біля будівлі Кабінету міністрів і в міському парку. Рух вулицею Грушевського перекрито, тому що мітингувальники знаходяться і на проїзній частині.

Протестувальники під Кабінетом міністрів зайняли весь простір перед будівлею уряду, перекривши проїзну частину вулиці Грушевського. Люди розташувалися також на невеликому пагорбі парку, розташованому навпроти будинку уряду.

Багато протестувальників, одягнені в накидки символіки Партії регіонів, тримають прапори і транспаранти: "Уряд Тимошенко - завжди криза. Геть!", "Владі аферистів - ні!", "Україна - позаблокова держава", "Донбас проти розрухи". На схилі пагорба розтягся декілька метровий плакат "Український уряд - біда України".

Деякі з протестувальників сидять на бровках проїзної частини, парапеті, хтось - на принесених переносних стільчиках, господарчих сумках.

Перед будинком уряду розташувалася агітаційна машина, з динаміків якої звучить критика уряду і заклики до його відставки.

Серед виступаючих - активісти Партії регіонів і народні депутати, зокрема, Інна Богословська, екс-міністр аграрної політики Віктор Слаута.

Біля секретаріату президента також проходить акція протесту Партії регіонів, вона не така численна - з боку Лютеранської зібралося близько 2 тисяч мітингуювальників.

За даними київської міліції, учасники акції в основному прибули зі східних регіонів країни. Це переважно молодь і люди пенсійного віку.

На даний час, за даними міліції, акції проходять мирно, без якихось інцидентів.

Водночас учасники акції протесту підтягуються до Майдану Незалежності, де о 13:00 відбудеться масовий мітинг протесту. Зокрема, на Хрещатик спустилися частина мітингувальників із вулиці Грушевського, заповнивши пішохідну частину з боку Європейської площі.

На Майдані напроти Стели встановлена сцена, за якої встановлено близько 10 наметів Партії регіонів. Крім того, біля будівлі Поштамту встановлені біотуалети. Рух по проїзній частині Хрещатика поки не перекрито.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...