Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада не зробила все можливе, щоб розкрити справу Гонгадзе - представник ПАРЄ

Вівторок, 7 квітня 2009, 15:25

Співдоповідачка моніторингової групи ПАРЄ Сабіне Лойтхойзер-Шнарренбергер вважає, що українська влада не зробила все можливе для розкриття справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і покарання винних у ньому.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Як на мене, справа Гонгадзе ще не розкрита. Оскільки до цього часу українська влада не зробила все можливе, аби з’ясувати, хто є замовниками цього вбивства та притягнути їх до відповідальності", - сказала Лойтхойзер-Шнарренбергер.

"І тому я наразі не можу вважати цю справу закритою. Вона досі залишається для мене відкритою", - наголосила співдоповідач моніторингової групи ПАРЄ.

Коментуючи припущення про те, що Гонгадзе може бути живий, яке висловлював, зокрема, екс-президент України Леонід Кучма, Лойтхойзер-Шнарренбергер сказала:

"Ви знаєте, це – твердження, які не доведені доказами, документально не підкріплені. Якщо говорити по суті справи, то в результаті розслідування були знайдені частини тіла, які в результаті численних експертиз, в тому числі і зарубіжних, з вірогідністю 99, 5% були ідентифіковані як такі, що належать Георгію Гонгадзе".

"Тому ми у нашій комісії дійшли висновку, що журналіст Гонгадзе вбитий", - додала співдоповідачка моніторингової групи Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...