Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курочкіна прибрала група Х, а допоміг їй мішок з гречкою?

Середа, 8 квітня 2009, 12:33

Вбивство скандального російського бізнесмена Максима Курочкіна було вигідне такий собі російсько-українській групі "Х", яка хотіла його вивести з бізнесу.

Про це пише газета "Сегодня", посилаючись на джерела в прокуратурі.

За інформацією видання, у слідства є три версії причин загибелі Максима Курочкіна:

1. Макс став жертвою війни зі структурами, спорідненими з групою "Приват" (ці структури "воювали" за ринок "Озерка", Курочкіну також приписували організацію замаху на близького до "Привату" бізнесмена Геннадія Корбана тощо). Втім, сам Корбан ще за життя Курочкіна заявляв, що конфлікт навколо "Озерки" вичерпано.

2. Курочкін став тягарем для cвоїх колишніх бізнес-партнерів з Москви, інтереси яких Макс нібито кілька років представляв в Україні (обленерго, готельний та інші види бізнесу). Тобто певний час він нібито був наглядачем в Україні від цієї групи, а потім став сам претендувати на частину бізнесу, що не сподобалося господарям.

3. У його загибелі була зацікавлена російсько-українська група "Х", яка має сильні бізнес-інтереси і силове крило для "гострих" акцій.

У той же час батько Курочкіна звинувачує у загибелі сина "помаранчеву" владу в Україні: мовляв, помстилися за те, що Макс і створений ним "Російський клуб" підтримували під час президентських виборів-2004 Віктора Януковича, пише газета.

Видання нагадує, що вбивство Курочкіна пов'язане з іншими гучними справами: вбивством директора ринку "Озерка" у Дніпропетровську Володимира Воробйова (16 грудня 2006-го) і розстрілом в Плютах.

Там загинули Андрій Харчишен, який був найближчим помічником Курочкіна, Анатолій Куліненко - близький до Харчишена і Дем'ян Тупікін - колишній охоронець з української фірми, раніше працювала на Курочкіна.

Вбивство Воробйова зараз теж виділено і передане в суд Дніпропетровської області. Решта справ розслідується, у розшуку - 10 осіб.

Видання зазначає, що "слідство найбільше уваги приділяє версії про" групу Х ", причому мається на увазі, що всі три злочини (" Озерка ", Плюти, Курочкін) об'єднані поки незнаними замовниками, яким було важливо повністю вивести Курочкіна і його людей не тільки з бізнесу, але навіть з життя ".

Снайпер, що убив Курочкіна - росіянин, бував у гарячих точках, однак у подібних кілерських замовленнях не засвічений. Стрілок - дуже педантична людина, залишив все на горищі у повному порядку: гвинтівку, патрони, рукавички, навіть мішечок, на який спирав зброю. Його снайпери зазвичай підкладають під гвинтівку, щоб зброя надійно фіксувалася.

Причому цей мішечок був дуже ніжний, з-під французької парфумерії. І наповнений гречкою. Це ознака високого професіонала, гречка краще за інші сипучі речовини тримає форму - раз її прийнявши, потім не міняє.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...