Посол Німеччини: Українські візи для європейців - це помилка

Четвер, 9 квітня 2009, 11:44

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Хаймзет називає неправильним кроком можливе введення візового режиму Україною для громадян Європейського Союзу.

"Він (цей крок) призведе до того, що до вашої країни стане менше приїжджати туристів. Це набагато ускладнить поїздки для зацікавлених європейців, а також для тих українців, які мають намір відвідати країни єврозони. У зв'язку з цим я не можу зрозуміти: у чому ви виграєте?", - сказав Хаймзет в інтерв'ю "Киевским ведомостям".

На репліку про те, що таким чином Україна зможе збільшити бюджетні надходження від продажу віз, він відповів:

"У цьому питанні слід дуже багато зважити: які надходження йдуть від туристів, і якими вони стануть після зменшення їх потоку. Крім грошових вигод треба враховувати і політичні. А останні однозначно зменшаться".

Коментуючи проблеми отримання шенгенських віз українцями, посол сказав, що вони пов'язані з багатьма "технічними проблемами".

"В Україні досі немає єдиного встановленого зразка закордонного паспорта. Чинні паспорти дуже легко підробити. Нема надійної системи збереження інформації. Нема налагодженої взаємодії між українськими та європейськими структурами у випадку затримання зловмисників, що використовують підроблені паспорти", - зазначив Хаймзет.

"Поки європейці не будуть почуватися в безпеці, доти, думаю, буде зберігатися візовий режим. Однак Німеччина і ЄС всіляко сприяють тому, щоб Україна наблизилася у своїх стандартах з візових питань до європейських вимог", - додав він.

Як відомо, у секретаріаті президента не виключають можливості введення віз з Євросоюзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування