Саакашвілі не піде, хоч і потрапив у два скандали

Четвер, 9 квітня 2009, 12:51

Влада Грузії відмовляється розглядати єдину вимогу опозиції про відставку президента Грузії Михайла Саакашвілі.

"Ми готові вести діалог з опозицією, але не щодо відставки Саакашвілі, ми не розглядаємо питання проведення нових парламентських і президентських виборов", - заявив лідер парламентської більшості Петро Ціскарішвілі.

За його словами, "опозиція бажає шляхом демонстрацій і безпорядків змінити владу". Ціскарішвілі також зазначив, що США підтримують Грузію "і її легітимну владу".

На мітингу, запланованому на четвер, опозиція має намір вимагати відставки президента і дати йому термін до 15:00 10 квітня.

У свою чергу сам Саакашвілі в четвер відвідав площу перед будівлею парламенту, де перебувають лідери опозиції і де через кілька годин почнеться мітинг їхніх прихильників.

Він поклав квіти до меморіалу жертв 9 квітня 1989 року. "Я вшанував пам'ять загиблих 9 квітня, які загинули за волю Грузії, за створення незалежної європейської держави", - сказав Саакашвили журналістам.

Відповідаючи на питання про акції протесту, він заявив, що "Грузія - демократична країна і у її громадян є різні погляди".

У той же час у Грузії вибухнули два скандали за участі президента. Так, колишній голова Контрольної палати Грузії Сулхан Молашвілі заявив, що на президентських виборах 5 січня 2008 року, Саакашвілі і "його піарники" розглядали сценарій теракту.

Теракт мав бути скоєний проти Саакашвілі, коли з ним була б його дружина Сандра Руловс. "Саакашвілі був готовий, щоб Сандра загинула, аби йому була гарантована перемога", - заявляє Молашвілі.

Ще одним скандалом, у який був втягнутий Саакашвілі, було те, що в Грузію була привезена американська масажистка Dr. Dot за державні кошти.

У бесіді з журналістом The New York Times заступник міністра закордонних справ Грузії Гіга Бокерія підтвердив, що масажистка дійсно була привезена президентом Саакашвілі в Грузію.

Але він спростував, що для цього були використані державні кошти, і додав, що цим епізодом опоненти влади користуються, щоб зіпсувати репутацію президента.

"Те, що говорять, що нібито президент відправив свій літак – не знаю, за однією версією в США, за іншою версією – у Німеччину – щоб її (масажистку) привезти в Грузію. Звичайно, це (звинувачення) серйозне. Такий вчинок походить на вчинок диктатора бананової республіки. Але справа в тому, що все це неправда", - заявив Бокерія.

Даний коментар був опублікований у блозі новин у The New York Times 8 квітня, де детально обговорюються події з президентом і американською масажисткою. Сама ж масажистка вивісила свій щоденник у трьох частинах про поїздку в Грузію.

Civil Georgia, Интерфакс, Грузия Online

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування