Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога певен, що Ющенко залишиться активним політиком

Понеділок, 4 травня 2009, 19:06

Віктор Ющенко залишиться активним політиком, політичним і суспільним авторитетом незалежно від результату наступних виборів, упевнений глава секретаріату президента Віктор Балога.

В інтерв'ю РІА "Новости" на запитання про те, яким він бачить майбутнє Ющенка в найближчі рік-два і чи вірить, що той зможе утримати лідерство в державі у найближчі роки, Балога відповів:

"Майбутнє президента Ющенка залежить від нього самого і волі народу. Оберуть на другий термін – залишиться першою особою в державі. Віддадуть голоси за нього як лідера політичної сили на виборах до Верховної Ради – буде засідати в парламенті".

"У будь-якому випадку, я впевнений, Віктор Ющенко залишиться активним політиком, політичним і суспільним авторитетом. У нього дуже великий багаж знань і досвіду, масштабне бачення перспектив України, він спирається на широку ціннісну базу. З таким арсеналом у нього ефективне майбутнє як політика і державного діяча", - упевнений глава секретаріату президента.

На запитання про те, хто бачиться йому найбільш прийнятним продовжувачем традицій і тенденцій, закладених президентом Ющенком, у випадку, якщо відбудеться зміна персони глави держави, Балога сказав:

"Немає жодної непродуктивної теми чи починання президента Ющенка. Їх необхідно розвивати, навіть якщо рано чи пізно він піде з посади глави держави".

"Наприклад, чіткий курс на євроінтеграцію - політичну й економічну, на зміцнення партнерських взаємовигідних відносин із Росією. Це також стосується масштабних культурних і гуманітарних проектів, розпочатих в Україні з ініціативи і за особистої участі президента", - пояснив глава СП.

"Конкретно – обов'язково потрібно домогтися скасування віз для українців, що відвідують країни Євросоюзу", - зазначив він.

"Архіважливо провести модернізацію нашої газотранспортної системи – що, до речі, враховує й економічні інтереси Росії, яка качає через українську трубу понад 80% свого газу в Європу. Необхідно, нарешті, запустити механізми вільної торгівлі в рамках СНД, домогтися того ж в економічних відносинах із ЄС, отримати нові переваги від торгівельних правил у рамках СОТ", - додав Балога.

Він підкреслив: "Україна повинна реалізувати своє суверенне право і приєднатися до такої системи колективної безпеки, яка б найбільш повно відповідала нашим українським національним інтересам. Одне з найближчих завдань – повне виведення Чорноморського флоту Росії з Севастополя".

"Цілей на стратегічну перспективу вистачає. Але я при цьому не хотів би обговорювати, хто може бути найбільш прийнятним продовжувачем справи Ющенка, щоб уникнути звинувачень у призначенні когось спадкоємцем нинішнього президента. Його послідовника (чи ревізіоніста нинішнього курсу, що теж можливо) обере український народ", - заявив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування