Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко збирається брати "верхню планку" і змінювати "політичний пейзаж"

Середа, 6 травня 2009, 08:58

Співголова Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергій Тігіпко планує займатися політикою щонайменше найближчі 5 років і підтверджує свій намір брати участь у найближчих президентських виборах.

Так, в інтерв’ю "5 каналу", показаному 5 травня ввечері, на запитання, чим Тігіпко планує займатися через три місяці, він сказав: "Повністю буде занурений в політику".

"Я вважаю, що зараз тим людям, які займалися реальною справою, потрібно повертатися до політики. Чому? Тому що в такій конфігурації політичній країна перспектив не має. Вони (політики при владі) самі між собою не можуть розібратися, вони не можуть вирішити наші проблеми і допомогти нам", - зазначив Тігіпко.

"Питання тільки одне – ми не гірші них, ми повинні повертатися на різні рівні і попробувати прагматично подивитися на ситуацію і вирішити її", - додав він.

На запитання, чим він займатиметься, наприклад, у січні 2010 року, Тігіпко відповів: "Тим самим – політикою... Це вже перспектива, ну, як мінімум 5 років".

Він зазначив, що йому буде важко "грати ролі", як роблять деякі політики, в яких слова розходяться з ділом: "Мені це важко буде даватися. Але я й не ставлю собі такого завдання".

"Я буду говорити дуже прагматичні речі. Я переконаний, що це не буде надзвичайно популярно – тому що, боюсь, люди ще не готові. Всім хочеться чогось солоденького під язик, цікавого, надзвичайного – а життя воно таке прагматичне, воно нас постійно животом до землі притискає. Тому про це потрібно говорити", - додав Тігіпко.

"Не хочу роз’єднувати країну, хочу з’єднувати. Над цими технологіями багато людей будуть працювати зараз: як роз’єднати, щоб виділити свій сектор, щоб з ним працювати", - зазначив він.

"Тому буду займатися політикою. Тут можна програти – але важливо говорити правду, зрозумілі, пояснюючі якісь речі. Якщо не зламається нічого – прийде наступний, на твоїх плечах піде далі. Таким чином і країна робиться. Хоча програвати не збираюся", - сказав Тігіпко.

На запитання, з ким буде він буде повертатися у політику, Тигіпко відповів: "Скоріше за все, це будуть декілька партій і декілька громадських об’єднань, які об’єднаються в блок". "Не думаю, що я зараз очолю швидко якусь партію, але те, що буду співпрацювати й допомагати декільком партіям – це точно", - додав він.

Тігіпко підтвердив, що претендуватиме на президентську посаду.

"Безумовно, той, хто повертається в політику, повинен ставити перед собою "верхню планку". І тут все буде працювати на всі позиції: якщо ти не будеш висуватися на президентських виборах, ти не будеш мати гарних шансів на парламентських. Тому конкуренція буде добра, велика – але це добре", - сказав він.

На запитання, кого він вважає головним конкурентом, Тігіпко відповів: "Час. Трошки запізно з цим починаємо розбиратися. Хоча зараз така кампанія повинна бути короткою".

"Не такі великі гроші будуть потрібні (на кампанію). І є люди, які готові приєднуватись. І це будуть, в основному нові люди. Мені хочеться трохи змінити наш політичний пейзаж і добавити більш прагматичних і молодих людей. І я це зроблю", - запевнив Тігіпко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...