Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко у Ющенка погрожують доганою

Середа, 6 травня 2009, 14:42

Прем'єрові Юлії Тимошенко за ненадання звіту про свої квітневі переговори в Москві може грозити догана за халатне ставлення до службових обов'язків.

Про це в середу заявив журналістам уповноважений президента з міжнародних питань і енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Найбільш досконала в Європі українська юридична база передбачає безліч дій у таких випадках (за ненадання в 10-денний термін звіту). Я сподіваюся, і чомусь мені віриться, що до такого не дійде, але самий м'який варіант - мова може йти про халатне ставлення до своїх службових обов'язків", - заявив він.

Соколовський обурений тим, що Тимошенко дотепер не надала главі держави звіт про свої переговори з прем'єром Росії Володимиром Путіним, як це передбачено законодавством.

"Переговори тривали кілька годин, у тому числі в закритому режимі. Про переговори і про окремі домовленості сказано для преси протягом декількох хвилин. Скажіть, будь ласка, можна з контексту виривати щось і давати офіційний коментар? Я вважаю, що не можна", - сказав він.

"Потрібно бути абсолютно коректним... Просто є прагматичний інтерес - одержати звіт, так, як робиться у всіх цивілізованих країнах, проаналізувати рівень досягнення або недосягнення мети візиту", - додав він.

За словами Соколовського, такий звіт необхідний для аналізу виконання директив і визначення подальших дій. При необхідності президент Віктор Ющенко привселюдно прокоментує підсумки візиту Тимошенко в Москву.

Нагадаємо, візит у Москву Тимошенко нанесла 29 квітня.

Він був присвячений здебільшого питанням енергетичної безпеки України й обсягів постачань російського газу в умовах кризи.

За підсумками зустрічі з Путіним глава українського уряду запевнила, що газова конфронтація між Україною і Росією пішла в минуле.

За її словами, Київ готовий йти на компроміси - як у питанні модернізації української ГТС, так і в питанні розрахунків за російське "блакитне паливо". Путін теж готовий зробити крок назустріч Україні.

Усі ці заяви були зроблені на публіці. Що відбувалося за "закритими дверима" під час зустрічі Тимошенко і Путіна у форматі тет-а-тет, точно сказати неможливо. І які питання обговорювалися у вузькому колі, а також які рішення були прийняті, преса не знає.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування