Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали порадять Януковичу благословити вибори в парламенті

Понеділок, 1 червня 2009, 22:14

Партія регіонів порадить своєму лідеру Віктору Януковичу погодитися на обрання президента в парламенті, якщо "жорстко стане" це питання.

Про це заявив депутат-регіонал Сергій Ківалов в ефірі 5 каналу.

"Я думаю, що якщо жорстко стане питання про обрання президента в парламенті, то ми будемо рекомендувати лідеру нашої фракції, щоб він погодився з цією позицією", - сказав депутат.

Він зазначив, що Янукович виступає за всенародні вибори президента.

Коментуючи інформацію про можливе внесення змін до Конституції коаліцією БЮТ і Партії регіонів, він заявив: "Якщо вносити зміни до Конституції, не чіпати тільки розділи 1, 3 і 13 - за цими розділам потрібно проводити референдум".

"Якщо змінювати інші статті Конституції, то тут ніякого порушення не буде", - впевнений депутат.

Він виступає за чітке розмежування повноважень між гілками влади: "Виконавча влада повинна займатися питаннями, пов'язаними з економікою і соціальної сферою. Президент повинен займатися зовнішньою політикою, обороною, охороною кордонів та представляти державу за кордоном".

"Ми будемо мати проблеми в економіці, тому що і президент відноситься до виконавчої влади, і його вертикаль відноситься до виконавчої влади", - зазначив депутат.

"Президент і всі підпорядковані йому губернатори. Вони що, не виконавча влада? Прем'єр-міністр, уряд ніколи не зможуть виконати ті завдання, які ставить парламент. Закони приймаються, якщо президенту не подобається, він дає команду губернаторам і ті не виконують", - сказав Ківалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування