Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПР і БЮТ почали "відмивати" коаліцію, яка приведе всіх у "велике майбутнє"

Вівторок, 2 червня 2009, 10:47

БЮТ і Партія регіонів запрошують до "великої коаліції" інші фракції парламенту.

Про це йшлося у виступах "регіонала" Дмитра Табачника та лідера фракції БЮТ Івана Кириленка з трибуни парламенту у вівторок.

Так, Табачник заявив, що під "великою коаліцією" він має на увазі "не лише двофракційне утворення, як стверджують політичні аутсайдери, які ліплять усім ярлики змовників".

"Безумовно, Партія регіонів і БЮТ як фракції, які мають конституційну більшість голосів, повинні взяти на себе головну відповідальність перед виборцями, перед країною за подолання кризи і створення ефективної коаліції та уряду. Але до такої коаліції треба долучити й інші фракції Верховної Ради", - сказав він.

На думку Табачника, ці фракції повинні бути представлені і у керівництві парламенту, і в уряді.

"Сьогодні у нас є історичний шанс розірвати порочне коло нагнітання напруження між Сходом і Заходом України. У нас є ліки від небезпечної хвороби. Ім’я цим лікам – велика коаліція", - сказав він.

"Ми зобов’язані сказати людям правду: лише велика коаліція може об’єднати країну і внести необхідні зміни до Конституції, без яких неможлива ефективна робота уряду, без яких неможливо перемогти кризу", - додав Табачник.

На його переконання, "велика коаліція, яка здатна змінити Конституцію – це коаліція перемоги над кризою".

"Німці ніколи не обирали президента у післявоєнній Німеччині, а бельгійці 200 років не обирають короля. І тим не менше будь-який українець мріяв би, щоб суди у нас працювали як у Німеччині, а соціальні виплати дорівнювали бельгійським", - заявив Табачник.

У свою чергу Кириленко наголосив, що останнім часом опоненти БЮТ лякають усіх "страшилками" про "змови і зради".

"Ще нічого немає, а вже всі трусяться і репетують! БЮТ вкотре уповноважений заспокоїти: Не бійтеся і даремно не трусіться. Нічого подібного не буде", - сказав він.

"Для нас головна проблема – не повноваження президента і прем’єра. На наше переконання, наріжним каменем стабільного розвитку України має стати перерозподіл влади між центром і регіонами на користь останніх. У цьому суть наших конституційних пропозицій", - додав Кириленко.

"Шановні друзі, заспокойтеся. Не узурпацію БЮТ і його лідер Тимошенко замислили, а нарешті спільними зусиллями політичних сил та органів влади усіх рівнів навести порядок в країні і впевнено будувати велике майбутнє. Приєднуйтеся і не бійтеся", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування