Через вибухи у Мелітополі постраждало 28 осіб

Середа, 3 червня 2009, 15:37

Внаслідок вибухів у відділенні Ощадбанку в Мелітополі, за уточненими даними на ранок середи, офіційно зареєстровано 28 постраждалих.

Про це заявив прокурор Запорізької області Валерій Кулаков на прес-конференції в середу.

Разом з тим він зазначив, що зараз немає загрози для життя жодного з постраждалих, в основному всі вони отримали осколкові поранення.

"Максимальні пошкодження - травма легені, травма сечового міхура, перелом кінцівок, стегна. Це характер найважчих травм", - сказав Кулаков.

За його словами, злочинець, який виготовив саморобні вибухові пристрої, у якості травмуючих речовин використовував гранітний щебінь. Він знаходився в ємностях разом з вибуховим пристроєм.

За словами Кулакова, злочинець мав на меті травмувати ноги людей, які перебували у відділенні, щоб вони не могли його переслідувати.

Під час першого вибуху підозрюваний перебував у приміщенні відділення Ощадбанку, однак на безпечній відстані і під час вибуху він сам не постраждав. Також крім нього, за даними Кулакова, у відділенні Ощадбанку перебувало чотири співробітника банку та два клієнта.

Водночас, за словами заступника начальника Запорізького Головного управління міліції Олега Курочкіна, у зв`язку з новими обставинами, що відкрилися після затримання підозрюваного в організації вибухів, кримінальну справу було перекваліфіковано.

За його словами, кримінальну справу, спочатку порушену за фактом замаху на умисне вбивство, здійсненого з хуліганських мотивів, перекваліфіковано на замах на умисне вбивство, здійснений з корисливих мотивів, у спосіб, небезпечний для життя багатьох - ст. 15, ст. 115 ч. 2 п. 5 і п. 6 Кримінального кодексу України.

Так само, за словами Курочкіна, стосовно затриманого буде порушено кримінальну справу за фактом здійснення розбійного нападу.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування