ЯНУКОВИЧ РОЗПОВІВ, ЩО "ШИРКА" МАЙЖЕ ГОТОВА

Четвер, 4 червня 2009, 08:48

Переговори Партії регіонів з БЮТ про створення мегакоаліції підійшли до фінальної стадії.

Про це розповів лідер Партії регіонів Віктор Янукович на закритому засіданні своєї фракції в середу, пише газета "Дело".

Як повідомив один з депутатів, який був присутнім на засіданні, Янукович виступав не сам. Деталі консультацій з командою Тимошенко роз'ясняли Андрій Клюєв, Олександр Лавринович і Сергій Ківалов. Вони входять у вузьке коло головних переговірників.

Основною дилемою для "біло-блакитних" у процесі консультацій стало питання, йти Януковичу на всенародні вибори або ж обиратися в парламенті.

Згідно із неофіційною інформацією, умови створення широкої коаліції передбачають, що президент (ця посада запропонована Януковичу) буде обиратися в парламенті. Однак "регіонали" ще не прийшли до консенсусу в цьому питанні.

"Якщо наш лідер піде на всенародні вибори і, припустимо, виграє їх, усе одно доведеться домовлятися з Тимошенко, адже її політична сила нікуди на той час не дінеться і продовжить брати участь у політичному житті", — сказав "регіонал" Володимир Рибак.

При цьому видання з посиланням на джерело у фракції Януковича стверджує, що більшість "регіоналів" підтримали ініціаторів коаліції з БЮТ.

Хоча між двома переговорними сторонами є невирішене питання. "Наприклад, нас не влаштовує, що весь економічний блок в уряді буде сформований з "бютівців", також поки не вирішено питання з відставкою голови МВС Юрія Луценка — це наші принципові позиції", — зазначив співрозмовник видання.

Серед депутатів від Партії регіонів також йде дискусія про доцільність введення імперативного мандата, на чому наполягає Юлія Тимошенко.

Янукович, за словами депутатів, які були присутніми на зборах фракції, обіцяв ще раз зібрати їх для ухвалення остаточного рішення за Великим договором.

"Політрада буде приймати остаточне рішення, чи брати участь у тих напрцюваннях", — зазначив заступник голови фракції Олександр Єфремов.

Але на всяк випадок Партія регіонів все-таки активізувала свої виборчі штаби в областях. У випадку, якщо переговори з БЮТ не увінчаються створенням коаліції, вони оперативно включаться у виборчу кампанію Януковича.

"Наші штаби розгорнуті й активно працюють уже кілька тижнів", — повідомила депутат Ганна Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News