Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони Росії звинуватило Польщу у початку ІІ Світової війни

Четвер, 4 червня 2009, 11:06

Міністерство оборони Росії повідомило, що у початку другої світової війни винувата Польща.

Про це в четвер пише газета "Время новостей".

Так кілька днів тому на сайті Міністерства оборони Росії з'явився текст під назвою "Вимисли і фальсифікації в оцінках ролі СРСР напередодні і з початком другої світової війни" в розділі "Історія проти неправди і фальсифікації".

Автор матеріалу - кандидат історичних наук, полковник Сергій Ковальов.

У своїй роботі він повідомляє, що Німеччина абсолютно обґрунтовано відреагувала на відмову Польщі включити місто Данциг до складу третього Рейха і на заборону будівництва доріг через усю країну в Східну Пруссію.

"Усі, хто неупереджено вивчав історію другої світової війни, знають, що вона почалася через відмову Польщі задовольнити німецькі претензії", - пише Ковальов.

"Однак менш відомо, чого ж саме домагався від Варшави Гітлер. Тим часом вимоги Німеччини були досить помірними: включити вільне місто Данциг (нині Гданьск) до складу Третього рейха, дозволити будівництво екстериторіальних шосейної і залізної дороги, які зв'язали б Східну Пруссію з основною частиною Німеччини. Перші дві вимоги важко назвати необґрунтованими", - пише історик.

На думку автора, Варшаву просто підвели "непомірні політичні амбіції" і "необґрунтовані ілюзії".

На цьому тлі підписання CCCР і Німеччиною пакту про ненапад вважається необхідністю, а введення радянських військ у східну Європу заходами для зміцнення кордонів.

Видання у свою чергу відзначає, що німецьке відомство по захисту конституції стежить за спробами таким чином трактувати історію другої світової: мовляв, винувата Польща, Німеччина ні до чого, Гітлер висував абсолютно законні вимоги, Польща могла б їх і задовольнити замість того, щоб упиратися й втягувати своїх серйозних і благопристойних сусідів у передчасний конфлікт.

Із сучасної офіційної точки зору німецької влади, це дуже схоже на виправдання режиму, що існував тоді в Німеччині і давно по суду визнаний злочинним.

Як відомо раніше в Росії була створена комісія з "Протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії".

З "неправильним трактуванням історії", крім учених, мають боротися співробітники ФСБ, зовнішньої розвідки, Міноборони, МЗС, Міносвіти і Росдруку РФ. Очолив комісію керівник адміністрації президента Сергій Наришкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...