Тимошенко бачить, як Європі не вистачає України

Четвер, 4 червня 2009, 16:17

Прем`єр Юлія Тимошенко заявляє, що економічні проблеми, викликані кризою, не зможуть збити східноєвропейські країни, зокрема й Україну, зі шляху свободи і демократії.

Про це вона заявила в четвер в Кракові під час святкування 20-річчя падіння комуністичного режиму в Польщі.

"Труднощі, які ми переживаємо сьогодні, вони просто бліднуть порівняно з тими викликами, які вдалося подолати для повалення тиранії. Ми не дозволимо цим проблемам, сьогоднішній кризі, сьогоднішнім труднощам збити нас з курсу - з курсу свободи, демократії і благополуччя", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що сьогодні мало вшановувати події 20-річної давнини, треба продовжувати звільнення від залишків тоталітарного режиму, адже деякі з яких іще живі.

"Мій друг прем`єр Польщі (Дональд Туск) успішно в кризу долає всі труднощі, і я бажаю йому успіхів у цьому і процвітання Польщі", – сказала вона.

Разом з цим, Тимошенко впевнена, що Україна все ж таки стане членом Європейського Союзу.

"Європейський проект поки що до кінця не завершений. Не завершений тому, що там ще немає повноцінної участі України (оплески в залі)" – наголосила вона.

"Але хочу звернутися до всіх вас, звернутися до всіх моїх колег з Європейського Союзу, хочу звернутися до всіх поляків, до мого друга пана Туска, котрий нам завжди допомагав, і зараз у залі присутній і колишній президент Польщі пан Квасневський, якого називали захисником українських євроінтеграційних прагнень. Я хочу подякувати вам за те, що Польща є однією з тих країн, яка наполегливо намагається прокласти для України шлях туди, де ви вже є (в ЄС ). Ми вам заздримо, але віримо в те, що Україна буде в Європейському Союзі", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що Україна вміє перемагати, але іноді для цієї перемоги потрібен додатковий час. При цьому вона нагадала про перемогу футбольної команди "Шахтар" у фіналі Кубка УЄФА.

Свій виступ прем`єр України закінчила фразою польською мовою: "Хай наша солідарність живе тисячу років".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування