Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони Росії відмовилося від статті про вину Польщі в II світовій війні

П'ятниця, 5 червня 2009, 11:49

Аналітичні матеріали, розміщені на сайті Міноборони Росії в розділі "Військова Енциклопедія", не є офіційною позицією російського військового відомства.

Про це заявив начальник управління прес-служби й інформації МО Росії полковник Олександр Дроби шевський, пише "Русский обозреватель".

"Дані публікації не слід розглядати як офіційну точку зору Міноборони", - заявив він.

"У цьому розділі розміщуються різні, у тому числі дискусійні, статті з питань військової історії і військової справи", - сказав Дробишевський.

Однак у п'ятницю зранку Міністерство оборони Росії вилучило з розділу свого сайту цю "дискусійну" статтю.

У той же час видання підкреслює, що "Воєнно-історичний журнал" є офіційним виданням відомства, а Сергій Ковальов обіймає посаду начальника науково-дослідного відділу військової історії Північно-Західного регіону Росії Інституту військової історії Міністерства оборони.

Раніше повідомлялося, що на сайті Міноборони Росії "Військова Енциклопедія" була розміщена стаття співробітника Інституту військової історії Міноборони РФ полковника Сергія Ковальова "Вимисли і фальсифікації в оцінках ролі СРСР напередодні і з початком Другої світової війни", у якій, зокрема, говорилося, що приводом для Другої світової війни стало відмова Польщі виконати вимоги Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування