Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенківцям вже кортить розпочати президентську кампанію

Понеділок, 8 червня 2009, 22:47

Депутат від БЮТ Андрій Шевченко заявляє про намір ініціювати у парламенті на цьому пленарному тижні призначення дати президентських виборів.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"У нас у вівторок о 9:30 збирається фракція. Я думаю, що перше і головне питання, яке буде обговорюватися – яким чином ми готуємося до президентської кампанії. Я збираюся пропонувати своїм колегам, щоб ми якнайшвидше, вже цього тижня, призначили дату президентських виборів", - сказав депутат.

Він прогнозує, що передвиборча кампанія "буде дуже непростою, коли всі будуть змагатися за себе, а Тимошенко доведеться ще й змагатися з кризою".

Крім того, Шевченко вважає, що найближчим часом не будуть призначені міністри на вакантні посади в уряді.

"Однозначно це було б добре, якби в Україні з'явився і міністр фінансів, і міністр закордонних справ, але мені здається, про це говорити зарано. Не хочу бути тут поганим пророком, але уряду доведеться у такому стані пройти через всі ці місяці, які в нас попереду", - наголосив він.

Крім того, коментуючи закінчення переговорів між БЮТ і Партією регіонів про створення коаліції, депутат сказав: "Для Тимошенко було важливіше залучити Партію регіонів до уряду, а для Януковича було важливіше те, що стосується президентських виборів і подовження повноважень (парламенту)".

"Із самого початку ці люди заходили з різною мотивацією у переговори, тому я з самого початку дуже скептично на це все дивився", - заявив Шевченко.

Відповідаючи на питання, чому Тимошенко під час своєї заяви згадала його прізвище серед людей, які "наступили собі на горло", він зазначив: "Я думаю, що прем’єр сказала це помилково".

"Із самого початку моя позиція була проти широкої коаліції, проти змін до Конституції. І на засіданні фракції я голосував проти цієї ідеї, як і інші члени цього списку – Степан Курпіль, Володимир Філенко, Віктор Таран-Терен", - сказав депутат.

"У партії регіонів свого часу говорили, що коаліція – це як шлюб. Заручини, а потім вже етап, коли йдуть до церкви. Так ось тут було залицяння, але навіть до поцілунків не дійшли", - вважає Шевченко.

"Я думаю, що був дуже ризикований сам факт входження в ці переговори. Тимошенко зараз платить якісь свої ціни в очах свої прихильників, як в Україні, так і в Європі", - зазначив він.

Він вважає, що питання змін до Конституції буде піднято вже після президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування