Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НАПОЛЯГАЄ НА ЗМІНІ КОНСТИТУЦІЇ

Вівторок, 9 червня 2009, 17:10

Президент Віктор Ющенко наполягає на розгляді у парламенті внесених ним змін до Конституції.

"Я наполягаю, щоб мій варіант змін до Конституції, за кожну букву якого я готовий сотні разів відповідати, був розглянутий у парламенті і направлений до Конституційного Суду", - сказав Ющенко на прес-конференції у вівторок.

Він також висловив сподівання, що в червні Україна отримає ухвалу Венеціанської комісії щодо тексту змін до Конституції, які були направлені ним до парламенту.

Ющенко також заявив, що для виходу з політичної кризи необхідно внести зміни до виборчого законодавства для запровадження відкритих виборчих списків.

"Жодні вибори не дадуть відповіді нового змісту, якщо ми виборчу кампанію будемо базувати на чинному законі про вибори. Чинна виборча база нічого не принесе, крім нового криміналітету в український парламент", - сказав він.

Ще однією умовою виходу з кризи Ющенко назвав зняття депутатської недоторканності.

"Ми все повинні зробити для того, щоб поняття повного імунітету стало поняттям принизливим. Ми не можемо подолати корупцію, доки в нашому суспільстві буде частина людей, які безвідносні до українських законів в частині відповідальності", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування