Ющенко: "Тимошенко зобов'язана балотуватися в президенти"

Вівторок, 9 червня 2009, 17:25

Президент Віктор Ющенко вважає, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зобов'язана йти на вибори президента.

Про це він заявив під час прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо заяви Тимошенко про намір балотуватися на виборах глави держави.

"Сьогодні говорити про те, хто йде в президенти – це як "пир среди чумы", - наголосив президент.

"Юлія Володимирівна Тимошенко зобов'язана йти на вибори. Як мені давав інформацію народний депутат фракції БЮТ, коли було останнє тривожне засідання фракції, Тимошенко назвала два аргументи, чому треба бути з Партією регіонів", - зауважив Ющенко.

"Якщо Юлія Володимирівна, це з її слів, йде на загальні вибори президента, то вона програє. Тому ті, хто має імунітет, повинні збагнути, що нам треба йти в "ширку", щоб змоделювати ситуацію коли права прем'єра не постраждають, а Віктору Федоровичу надати право одноосібно призначати керівника СБУ", - переказав президент.

Ющенко заявив, що не вважає за потрібне відповідати і серйозно реагувати на слова про вибори і майбутніх кандидатів.

"Я вже говорив про свій намір. Коли прийде час мені виступити, чому я як президент повинен так поступити, я попрошу спеціальну прес-конференцію. Я поясню, які у нас є вибори, чого треба остерігатися, при чому буду говорити вам чесно як громадянин України", - запевнив президент.

"Я не хочу часто повторювати, але не турбуйтеся, де в майбутньому буде Ющенко. Турбуйтеся, де ви будете – у якій державі, в якому суспільстві і з яким суверенітетом", - додав Ющенко.

При цьому президент висловив упевненість у тому, що якби за плечима українців не було 2004 року, сьогодні у Верховній Раді стався б конституційний переворот.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування