Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не мінятиме виборців на тепленьке крісло

Неділя, 5 липня 2009, 21:16

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк запевняє, що не буде вимінювати голоси своїх виборців на посаду прем’єр-міністра у інших кандидатів в президенти.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Інтер".

"Це ж не ринок, тут не можуть бути торги. Це торги людьми, довірою людей. Ну який тоді з мене політик? Ну тоді з мене якраз стандартний український політик – коли основне, щоб ти знайшов собі тепленьке місце, використавши довіру людей", - заявив Яценюк.

"Я ні з ким, ні про що домовлятися не буду. Після президентських виборів об’єктивно новий глава держави зобов’язаний знайти спільну мову щодо ключових державних пріоритетів з основними гравцями. І усвідомлюю, що після виборів доведеться шукати союзників – не персональних, а ідеологічних", - запевнив він.

На питання, на яке місце на виборах він розраховує, Яценюк відповів: "Я не беру участь, я перемагаю".

Він також пообіцяв вести президентську кампанію "не за принципом, хто гірший, а за принципом, хто кращий".

При цьому Яценюк розкритикував зміни до закону про вибори президента, які збираються ухвалити депутати.

"Прикро, що політичні сили і основні політичні гравці ніяк не можуть заспокоїтися – замість того, щоб прозоро піти на вибори, і у відкритій боротьбі довести, хто кращий, вони через різні законодавчі ініціативи намагаються вкрасти вибори", - поскаржився він.

За словами Яценюка, "фактично вже заготовлена наймасштабніша фальсифікація виборів через контроль фракцій над виборчими комісіями". "Парадокс в тому, що фракції парламенту вирішили, що вони повинні мати більшість у всіх виборчих комісіях і вже не грає ролі, хто кандидат", - зазначив він.

"Вперше в історії парламент повністю втручається в процес виборів президента. Тут не важливо, як голосують, а важливо – як рахують. А, щоб правильно підрахували, треба мати абсолютний контроль над комісіями", - додав без фракційний лідер "Фронту змін".

За його словами, фракції БЮТ і ПР, які не могли провести зміни до Конституції з обранням президента в парламенті, намагаються змоделювали іншу ситуацію – "зімітувати всенародні вибори", проконтролювавши результат виборів через комісії.

На питання ведучого, хто кого спокушає в цьому процесі – БЮТ Партію регіонів чи навпаки – Яценюк сказав: "Моє відчуття, що базові ініціативи виходять від БЮТ і знаходять підтримку у окремої частини ПР".

Він також підтримав ще одне зауваження, яке канал також поширював у сюжеті перед інтерв’ю, що зиск від цих змін більше для Тимошенко, оскільки більшість у дільничних комісіях отримає нинішня коаліція.

"Для Януковича зиску тут мало, але напевно є якісь сили в Партії регіонів, які в цьому зацікавлені", - зазначив Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування