ТИМОШЕНКО: УКРАЇНА ЗОБОВ'ЯЗАНА ВЗЯТИ ГАЗОВИЙ КРЕДИТ

Понеділок, 6 липня 2009, 14:46

Україна веде переговори з Росією та Європейським Союзом про залучення кредиту для закачування природного газу в українські підземні сховища газу.

Про це у понеділок заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє "Ліга.net".

"Зараз Україна досить важкий етап переживає, нам на $5 млрд. потрібно закачати газу в підземні сховища, і необхідно це зробити, не маючи достатньої ліквідності в національній банківській системі. Саме тому я підтверджую, що ми звернулися до всіх тих, хто зацікавлений у накачуванні газу в ПСГ – це Європейський Союз, це Російська Федерація", - сказала Тимошенко.

Голова уряду наголосила, що Україна розглядає пропозиції щодо надання кредиту як ЄС, так і Росії.

За її словами, і РФ, і ЄС зацікавлені, щоб російський газ був закачаний в українські ПСГ, бо це дасть Європі стабільність у постачаннях газу в осінньо-зимовий період, а Росії – забезпечить технологічний процес експорту газу в Європу. Також це дає можливість Росії в літній період експортувати надлишки природного газу.

"Україна має великий інтерес закачати цей газ, тому що зараз починається найнижча ціна на газ за весь останній період... Саме тому є спільна зацікавленість у закачуванні природного газу Європейського Союзу, Росії й України. І для того, щоб забезпечити це закачування, Україна зобов'язана взяти кредити", - заявила Тимошенко.

"Ці кредити будуть повертатися, коли споживачі будуть за цей газ платити в осінньо-зимовий період", - зазначила прем'єр.

Раніше повідомлялося про намір уряду схилити НАК "Нефтегаз України" до запозичення $4 млрд. за участю російської інвесткомпанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...