Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інфляція може вирости вдвічі через "Нафтогаз" і Євро-2012

Четвер, 9 липня 2009, 09:30

Рівень інфляції буде подвоєний у разі ухвалення парламентом законів по фінансування Нафтогазу, Євро-2012.

Про це заявив в ефірі 5 каналу депутат нашоукраїнець Станіслав Аржевітін.

Коментуючи намір МВФ скоротити прогноз інфляції для України, Аржевітін зазначив, що це відбулося скоріше завдяки монетарній політиці Нацбанку, ніж діям уряду.

"Про яке економічне зростання може йти мова, коли ми маємо 20% падіння ВВП? Це виключно завдяки монетарній політиці (відбулося скорочення темпів інфляції)", - зазначив він.

Депутат нагадав, що "населення 96 мільярдів коштів вилучило з економіки, воно тримає їх на руках; банки накопичили на коррахунках 25 мільярдів і чекають виплати чергового траншу по депозитах; у свою чергу Нацбанк теж різними інструментами до 10 мільярдів вилучив з обігу".

"Ось це і називається стримання інфляції", - пояснив Аржевітін.

Водночас депутат попередив, що рівень інфляції може бути подвоєний чи потроєний через кілька законопроектів, які зареєстровані у Верховній Раді.

"Із таким захопленням говорять, що ми маємо профінансувати Євро-2012, але ніхто не говорить, що це робиться за рахунок друкування коштів. 10 мільярдів під ці програми – це подвоєння інфляції", - наголосив Аржевітін.

На запитання, що ж тоді відмовлятися від Євро чи як, депутат зауважив, що ні, але і проводити його треба "не за рахунок друкарського станочку".

"Є бюджет - треба подивитися, від яких програм можна відмовитися і чесно сказати людям, що ми вибираємо цей пріоритет (Євро) . А зробити людей жебраками щоб провести Євро, думаю це не державницька позиція", - зазначив Аржевітін.

Також він розкритикував законопроект про збільшення уставного капіталу "Нафтогазу" на 18,6 мільярдів за рахунок друкування коштів.

"Якщо врахувати, що Нацбанк вже зробив приховану емісію дефіциту бюджету через викуп державних паперів десь на суму 15, 5 мільярдів, то ... рівень інфляції буде щонайменше подвоєно", - наголосив депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...