СУДНО З ГНИЛИМ М'ЯСОМ І ПІДОЗРОЮ НА ЧУМУ ЗАЙШЛО В ОДЕСУ

Субота, 1 серпня 2009, 12:38

Судно "Берікс" із зіпсованим м'ясом пристало ввечері в п'ятницю до причалу в Одесі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на оперативного чергового Морського координаційного аварійно-рятувального центру в Одесі Олександра Коротких.

На борту судна знаходиться більш ніж 200 тонн зіпсованого м'яса бразильської свинини і китайських курей.

За словами Коротких, судно пристало о 21.35 до причалу судноремонтного заводу "Україна" в Одесі, і того ж дня, 31 серпня, для нього "відкрили кордон", що означає, що екіпаж зміг залишити судно.

Між тим, керівництво Одеського морського торгового порту дану інформацію не коментує.

"Мінтранс створив спеціальну комісію з врегулювання даної ситуації. З усіма питаннями звертайтеся до Мінтрансу", - сказав перший заступник начальника порту Юрій Васько.

За інформацією джерела в Одеському порту, на "Беріксі" вже змінився екіпаж. Однак вантаж поки опломбований і з судна його не розвантажують.

До цього "Берікс" вісім місяців дрейфував у Чорному морі неподалік від Одеси. Кілька днів тому судно намагалося зайти в Миколаївський морський торговий порт. Однак там його не прийняли.

На борту судна знаходиться прострочений вантаж бразильської свинини і китайських курей, через який українські ветеринари заборонили "Беріксу" запливати у вітчизняні порти.

Підозрюють, що м'ясо може бути заражене африканською чумою. Саме судно технічно несправне. Функціонує лише допоміжний двигун. Також екіпаж відчував брак їжі, питної води та пального.

"Берікс" завантажили м'ясом в грузинському порту Поті ще в грудні 2008 року. Прямували 200 тонн м'яса в Росію. Однак згодом судновласник дав команду екіпажу зайти на ремонт на українські судноверфі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування