Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада ніколи не стимулювала розслідування справи Гонгадзе - адвокат

Субота, 1 серпня 2009, 17:24

Влада завжди сигналізувала правоохоронцям про небажання отримати повний і правдивий результат розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Від влади завжди йшли сигнали: ті, хто успішно "закопував" справу, починаючи з прокурора Обозового (який підробляв протоколи огляду місця, де було знайдене таращанське тіло), якого виправдали за його дії в суді, - мали віддяку", - зазначила Теличенко.

"Згодом він успішно керував на хорошому місці - в екологічній прокуратурі. Добре почуваються судді, які випускали підсудних з-під варти. На відміну від тих, хто ухвалював принципові рішення у справі", - констатувала вона.

Аналогічною, на думку адвоката, була і ситуація зі слідчими прокуратури.

"Слідчий, який складав протокол допиту на замовлення, що, мовляв, і не стежили за Георгієм, і машини не було, і не знаємо про нього нічого, підписаний потім привезеними Пукачем співробітниками Головного управління кримінального пошуку України, досі успішно працює у слідстві прокуратури. Ті, хто працював результативно, сьогодні вже усунені від слідства або й взагалі з прокуратури", - заявила адвокат.

В якості прикладу Теличенко розповіла про слідчого прокуратури Юрія Столярчука.

"Скажімо, на допиті в суді один зі свідків, допитаний багато разів, заявив, що слідчий Юрій Столярчук був перший, хто не ставив за мету зібрати негатив про Георгія Гонгадзе, а цікавився фактичними обставинами; перший, хто не був упередженим. Тепер Юрій Столярчук, наскільки мені відомо, в органах прокуратури не працює", - наголосила Теличенко.

На її думку, подібні випадки свідчать про небажання влади отримати повний результат слідства у справі про вбивство Гонгадзе.

"Фактично, влада послідовно вказувала, що у цій справі потрібен процес, а не результат", - заявила Теличенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування